BB-hotellet

En av familjerna på BB-hotellet

På BB får familjen hjälp och stöd för att lära känna sitt nyfödda barn samt stöd med amningsstarten och återhämtning efter förlossningen.

Att bo på BB-hotellet

Hotell Årstaviken är Södersjukhusets patienthotell som inrymmer en BB-del. Här får du tillbringa den första tiden efter förlossningen tillsammans med din familj. Våra barnmorskor är tillgängliga dygnet runt och nås via telefon eller ringknappen i rummet. De har god erfarenhet av vård efter förlossning och kan ge stöd och råd kring amning och föräldraskap. Barnmorskorna ser också till att de medicinska kontrollerna av mor och barn blir utförda.

En förutsättning för att du ska kunna bo på BB-hotellet är att din graviditet och förlossning har varit relativt normal. När ditt barn är fött gör barnmorskan på förlossningen en bedömning efter kriterier uppsatta utifrån patientsäkerhet för mamma och barn. Därefter erbjuds du en plats på BB-hotellet alternativt BB-avdelning 63 eller 73.

Måltider och kostnader

På BB-hotellet bor du i ett eget rum med badrum och tv, och fri Internet (Wi-Fi). Du bär dina egna kläder och äter måltiderna i restaurangen. I receptionen finns enklare kioskvaror till försäljning. Som inskriven på BB SÖS betalar mamman ordinarie slutenvårdsavgift, 100 kr/dygn (2015) inklusive alla måltider. Som medboende är kostnaden 300 kr/dygn inklusive frukost. Helpension är möjligt mot extra kostnad.

För mer information om hotell Årstaviken: www.norlandiacare.se/arstaviken

Hemgång

Barnmorskorna planerar hemgången i samråd med dig, vilket vanligen sker efter 1-2 dygn. Innan ni åker hem undersöks barnet av barnläkare på BB-hotellet och ni erbjuds ett återbesök på BB SÖS mottagning för uppföljning av amning, barnets vikt och mammans återhämtning efter förlossningen. Då får du möjlighet att ställa nya frågor till barnmorskan.

Läs mer i broschyren Välkommen till BB-hotellet (pdf)

BB-hotellet tillhör verksamhetsområde Kvinnosjukvård/Förlossning

Hitta hit:

Årstaviken hotell ligger på Hjalmar Cederströms gata 5, aldeles intill den stora sjukhusbyggnaden. Huset är omgivet av vacker rogivande natur och har nära buss, pendeltåg och tunnelbana.

Senast uppdaterad: 2015-01-08