Kardiologavdelning

Avd 52

Undersökning av en hjärtpatient

Avdelning 52 är en kardiologisk vårdavdelning med inriktning mot hjärtsvikt.

Avdelningen tillhör verksamhetsområde Kardiologi på Södersjukhuset.

Här utreds och behandlas patienter med hjärtsvikt men även övriga kardiologiska sjukdomar förekommer frekvent.

Vi har 22 vårdplatser och medelvårdtiden är 3,2 dygn. Vi har möjlighet att observera patienter med avancerad hjärtövervakningsutrustning. De vanligaste undersökningarna patienten genomgår är ultraljud på hjärtat, arbetsprov samt kranskärlsröntgen.

På avdelningen finns omvårdnadsledare med syfte att tillsammans med vårt tvärprofessionella team leda och utveckla omvårdnaden. På avdelning 52 arbetar vi tillsammans med andra enheter för att kunna tillmötesgå önskan att utvecklas genom olika former av kompetensutveckling. Flera av oss arbetar både på avdelningen och exempelvis akuten, HIA, mottagningen eller PCI. Vi anordnar utbildningstillfällen både på avdelningen, sjukhuset och i samarbete med andra sjukhus. Som nyanställd medarbetare får man mycket stöd för att komma in i jobbet, vi har en genomtänkt introduktion och släpper inte taget förrän du känner dig mogen att stå på egna ben.

Samtlig personal har schemalagd kompetensutveckling. Sjuksköterskor och undersköterskor på avdelningen arbetar i poängmodellen och lägger sitt eget schema. 

Har du frågor om en anhörig?

På avd 52 har vi en koordinator som svarar på alla inkommande samtal. Därefter blir du vidarekopplad till den sjuksköterska som har hand om din anhörig. Om ansvarig sjuksköterska är upptagen tar vi gärna ett meddelande så han eller hon kan ringa upp vid ett senare tillfälle under dagen. Ring gärna efter kl. 12.00 eftersom avdelningsarbetet är som intensivast på förmiddagen. Vanligtvis genomför vi ronden mellan kl. 9.00 och 11.00.

Koordinatorn arbetar måndag-fredag kl. 07.00-16.00. På helgerna rekommenderar vi dig att ringa efter kl. 12.00, om ditt ärende inte är akut.

Jobba som sjuksköterska hos oss?

Är du sjuksköterska och tycker att verksamheten på avdelningen låter intressant? Om du funderar på hur det är att jobba hos oss får du gärna kontakta vårdenhetschef Helén Skogsberg. Just nu söker vi sjuksköterskor både till vikariat och tillsvidaretjänster. För dig som sommarjobbar hos oss finns också goda chanser till förlängning

Senast uppdaterad: 2017-06-13