Kranskärlsröntgen

Kranskärlundersökning

På avdelningen för kranskärlsröntgen på Södersjukhuset behandlar vi cirka 1 800 patienter varje år. SÖS hjärtenhet har en välfungerande vårdkedja där enheten för kranskärlsröntgen är en central del.

Vi behandlar cirka 1800 patienter årligen.

Majoriteten av dessa patienter kommer direkt med ambulans, via akutmottagningen eller hjärt-intensiven. Andra patienter kommer från öppenvården.

Vårt välfungerande team består av sjuksköterskor och läkare med lång erfarenhet av hjärtsjukvård och vi arbetar/behandlar i två toppmoderna laboratorier.

Vi har alla lång erfarenhet av kranskärlsbehandlingar och vi sköter själva all kontakt med dig, vilket innebär att du som patient inte ska behöva möta för många olika personer utan känna dig trygg och säker när du kommer hit.

När du kommer till oss så informerar vi om den kommande behandlingen och slutligen följer vi upp med eftervård både här på sjukhuset och när du kommer hem.

Med vårt arbetssätt och våra rutiner vill vi skapa en säker vård för dig där du ska få all den information du behöver. En välinformerad patient är en trygg patient.

Enheten för kranskärlsröntgen tillhör verksamhetsområde Kardiologi

Senast uppdaterad: 2011-02-04