Medicinsk intensivvårdsavdelning/Hjärtintensivvårdsavdelning (MIVA/HIA)

MIVA/HIA är en sammanhållen avdelning för medicinsk intensivvård, intermediärvård och hjärtintensivvård.

På MIVA vårdas patienter med livshotande hjärt-kärl-, lung- och neurologiska sjukdomar som kräver övervakning och avancerade behandlingsformer. Till de vanligaste diagnoserna hör hjärtinfarkt, infektioner samt svåra förgiftningar. Det bedrivs ofta akuta medicinska utredningar och det görs många mindre operativa procedurer.

Avdelningen är utrustad med högteknologisk medicinsk apparatur för att kunna övervaka och ge avancerad behandling till patienter på ett noggrant och säkert sätt.

Vi som arbetar på MIVA/HIA är läkare, intensivvårdssjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster,  kuratorer och vi alla bildar ett team med sikte på att ge bästa möjliga vård för patienten. Det finns personal dygnet runt och det finns alltid möjlighet att samtala och fråga om din närstående.

Om vårdtiden blir mer än en vecka så kommer du att erbjudas att delta i en vårdkonferens där olika vårdpersonal och vårdgivare diskuterar din närståendes tillstånd. Det finns möjlighet att få kontakt med präst och tolk och kontakten förmedlas via den sjuksköterska som finns på plats hos din närstående. Vi rekommenderar att du lämnar dina kontaktuppgifter till personalen.  

Besök

Närstående, minderåriga barn och vänner är välkomna att besöka avdelningen. Vi har inga bestämda besökstider och besök sker efter överenskommelse med sjuksköterska på sal. Om ni är många är det lämpligt att begränsa antalet besökande på salen av utrymmesskäl.

Det finns två anhörigrum på avdelningen. Ett på MIVA där det finns mikrovågsugn och ett på HIA där det finns automat för varma drycker och TV. Det finns ett övernattningsrum där det finns möjlighet för 2 personer att vila. Det finns ett patienthotell vid sjukhuset där vi kan bistå med att boka hotellrum. Det finns restauranger på sjukhuset.

Det finns ett öppet WiFi för besökande.

Telefon

Det går bra att ringa oss när som helst. Telefonnummer: 08-6163060

Sal 1-2: 08-616 30 61
Sal 11-12: 08-616 30 50
Sal 13-14: 08-616 30 51

På MIVA/HIA är det tillåtet att ha mobiltelefonen påslagen men att inte ha den för nära patienten påslagen på grund av risken för att telefonen ska störa medicinskteknisk apparatur. Det går bra att använda mobiltelefon utanför rummet. Det är förbjudet att fotografera på avdelningen.

Rökning

Rökning är förbjudet på Södersjukhuset, men är tillåtet på vissa markerade platser utanför sjukhuset.

Jobba som sjuksköterska/undersköterska/timvikarie hos oss?

Är du sjuksköterska och tycker att verksamheten på avdelningen låter intressant? Om du funderar på hur det är att jobba hos oss får du gärna kontakta vårdenhetschef Fredrik Häggström (fredrik.haggstrom@sll.se) Just nu söker vi sjuksköterskor både till vikariat och tillsvidaretjänster. För dig som sommarjobbar hos oss finns också goda chanser till förlängning

Service på Södersjukhuset 

 

 

Senast uppdaterad: 2017-06-07