Graviditet och förlossning - BB SÖS

Att föda barn är för många ett av de största ögonblicken i livet och varje barns födelse är unik. På Södersjukhuset kommer mer än 7000 barn till världen varje år.
I år har det fötts
4057
barn på SÖS

Hos oss kan alla kvinnor föda sina barn, både du som har haft en okomplicerad graviditet och du som har råkat ut för komplikationer. Vi erbjuder mödravård, förlossning och eftervård på BB-avdelning, BB-hotellet eller i hemmet.

BB Sös förlossningsavdelning

När det är dags för dig att föda är du varmt välkommen till oss! Under förlossningen finns en barnmorska och en undersköterska vid er sida för att ni ska känna er trygga under er vistelse hos oss. Dygnet runt finns också förlossningsläkare och barnläkare tillgängliga på avdelningen. Att föda barn är en av de största stunderna i livet. En naturlig och självklar del i vårt arbete är att försöka tillgodose era behov och förväntningar. Vi tar stor hänsyn till hur just du vill ha det och till vilket stöd du och din partner behöver.

Nyrenoverade lokaler

Torsdag 19 januari 2017 öppnade vi våra nyrenoverade förlossningsavdelning. I de nya lokalerna har alla förlossningsrum en egen toalett och badkar eller dusch.

För att komma till vår nya förlossningsavdelning går du in via förlossningsentrén, det är samma entré som till den förlossningsavdelningen som vi nu stänger. Precis som tidigare är det viktigt att du ringer till oss innan du kommer så att vi kan ta emot dig på bästa sätt. Förlossningsavdelningens telefonnummer: 08-616 26 80.
» Sös förlossningsavdelning

Följ oss på Facebook

På vår Facebooksida kan du få svar på och diskutera frågor som rör hela vår verksamhet. När du följer BB Sös på Facebook får du även tips om läsning som kan vara intressant för dig under graviditeten, och annan löpande information om vad som händer hos oss. Klicka på Gilla för att börja följa oss idag.