Bröstcentrum

Välkommen till BröstcentrumBröstcentrum Södersjukhuset har samlat all bröstsjukvård på ett och samma ställe.
Här finns ett nära samarbete mellan mammografi, cytologi/patologi, kirurgi och onkologi. Bröstcentrum arbetar som ett team med dig som patient i centrum och vårt mål är att ge dig både flöde och trygghet i utredningsfasen.


Mammografi/bröstradiologi

Mammografi är en röntgenundersökning av kvinnors bröst för att tidigt upptäcka bröstcancer. Mammografi utförs även som led i utredning av besvär från bröstet, t ex knöl. Läs mer

Bröstkirurgi

Vi inom Bröstkirurgi utreder och ansvarar för den kirurgiska behandlingen av bröstcancer, men behandlar även vissa godartade bröstförändringar. Läs mer

På Bröstcentrum finns ett nära samarbete mellan mammografi, cytologi/patologi, kirurgi och onkologi.Cytologi/patologi

Laboratoriet för Klinisk patologi/cytologi preparerar och färgar cell- och vävnadprover för undersökning och mikroskopisk diagnostik. Proverna kommer från kliniker och mottagningar  från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård.

Laboratoriets kärnverksamhet bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna men finns även på Södersjukhuset och Danderyd.

Onkologi

Onkologiska kliniken på Södersjukhuset behandlar patienter med fastställd cancersjukdom. Du hittar mer information om verksamheten här. 
Senast uppdaterad: 2016-08-30