Bröstcentrum Södersjukhuset - Sodersjukhuset

Bröstcentrum Södersjukhuset

vid Södra station

 

Välkommen till Södersjukhusets nya Bröstcentrum vid Södra station. Vår ambition är att all mammografi och utredning kommer att genomföras i de nya lokalerna vid Södra station. Vissa utredningar kommer dock att genomföras på Södersjukhuset. Vänligen kontrollera därför nogsamt din kallelse vilken enhet du är kallad till.  

Till Bröstcentrum Södersjukhuset, som ligger
vid Södra station, Fatburs brunnsgata 7, kommer kvinnor som:

  • Ska genomföra mammografisk hälsokontroll
  • Utreda förändringar i bröstet
  • Genomgått bröstcancerbehandling och skall kontrolleras
  • Skall utredas för ärftlig bröstcancer
 
 

Till Södersjukhuset kallas du som:
  • Utreds vidare med tex MR
  • Inplanerats för operation
  • Erhåller annan behandling, ex. strålbehandling, cytostatika

Vårt mål är att ge dig trygghet och att skapa ett optimalt flöde i utredningsarbetet. För att nå dit har vi samlat ett stort antal specialister inom kirurgi, onkologi, radiologi samt patologi på Bröstcentrum Södersjukhuset. Här nedan kan du läsa mer om olika behandlingar:


Mammografi

Mammografi är en röntgenundersökning av kvinnors bröst för att tidigt upptäcka bröstcancer. Mammografi utförs även som led i utredning av besvär från bröstet, t ex knöl. Läs mer

Bröstkirurgi

Vi inom Bröstkirurgi utreder och ansvarar för den kirurgiska behandlingen av bröstcancer, men behandlar även vissa godartade bröstförändringar. Läs mer

Cytologi/patologi

Laboratoriet för Klinisk patologi/cytologi preparerar och färgar cell- och vävnadprover för undersökning och mikroskopisk diagnostik. Proverna kommer från kliniker och mottagningar  från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård.

Laboratoriets kärnverksamhet bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna men finns även på Södersjukhuset och Danderyd.

Onkologi

Onkologiska kliniken på Södersjukhuset behandlar patienter med fastställd cancersjukdom. Du hittar mer information om verksamheten här. 
Senast uppdaterad: 2017-05-17