Hudmottagningen

På Sachsska barn- och ungdomssjukhusets hudmottagning tar vi emot barn och ungdomar med olika hudsjukdomar, medfödda hudförändringar, utslag och eksem.


Våra patienter

Till hudmottagningen kommer många patienter med svåra eksem där vi arbetar med att hitta individuella behandlingar som passar ungdomarna eller barnen och deras familjer. Vi träffar ca 900 barn per år och de flesta av dem remitteras till oss från vårdcentraler, BVC, barnmottagningar och specialistmottagningar.

För att kunna erbjuda barn och ungdomar med hudsjukdomar en så bra vård som möjligt har vi sedan många år ett nära samarbete med Södersjukhusets hudklinik.


Vårt team

När du kommer till oss träffar du barnsjuksköterska, barnläkare eller hudläkare. Vi arbetar i team, vilket innebär att du ibland får träffa flera personer vid samma besök. Förutom barnsjuksköterska, barnläkare och hudläkare finns också dietist, barnallergolog, barnpsykolog, sjukgymnast och kurator knutna till teamet.

Eksemfilmerna

Hudteamet vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset har gjort en film om behandling av eksem. Filmen är indelad i sju delar. Klicka på respektive film så startar den. Om du vill hitta tillbaka lätt till denna sida, kom ihåg kortlänken: www.sodersjukhuset.se/eksemfilmer

 Click CC button in the player for subtitles.
انقر على الزر سيسي للترجمات المصاحبة
Riix CC badhanka loogu talagalay subtitles.

Introduktion - Om atopiskt eksem

Behandling med kortisonkräm - Om kortisonkräm och behandling av eksem

Mjukgörande kräm -  Behandling av eksem med mjukgörande kräm

Smörjstunden - Råd om hur du smörjer ditt barn med kortison- eller mjukgörande kräm vid eksem. 

Klådcirkeln - Några knep för att inte hamna i klådcirkeln (klåda - rivning - eksem).

Försämrande faktorer - Saker som kan öka klådan och försämra eksem.

Förebyggande åtgärder - Hur du förebygger klåda och att eksemen förvärras

>> Tillbaka till Sachsskas huvudsida.

Senast uppdaterad: 2018-06-28