Sårcentrum

Hos oss kan du få hjälp med bedömning, behandling och råd kring behandling av svårläkta sår. Vårt team består av läkare, sjuksköterskor, undersköterska och fotterapeut.

Bedömning och utredning

Första besöket får du träffa en sjuksköterska/fotterapeut/undersköterska och läkare som gör en preliminär bedömning. Ibland behövs en mer omfattande utredning och då får du komma på ett längre besök med en bedömning av läkare från olika specialiteter.

Att tänka på inför ditt besök hos oss

• Läs noga igenom din kallelse. Där finns information om vem du ska träffa och vad besöket kostar.
• Högkostnadskort/frikort gäller.
• Ta med legitimation.
• Ta med en lista med dina aktuella läkemedel.
• Kontakta oss alltid i så god tid som möjligt om du behöver omboka tiden. Tänk på att du måste avboka senast 24 timmar innan besöket, annars debiteras besöksavgiften (frikort gäller inte vid uteblivet besök).
• Om du har skor som du fått från ortopedisk verkstad är det bra om du tar med dem.

 

Behandling

Det kan finnas många olika orsaker till att ett sår inte läker. Vi tar emot alla typer av svårläkta sår och samarbetar med specialister inom kirurgi, infektion, dermatologi och diabetes. De flesta patienter kommer till oss under flera besök för sårbehandling. Vi har också en operationssal för olika kirurgiska sårbehandlingar.

Hitta till oss

Hitta till oss
Vi finns på entréplan (plan 0) vid hiss I. När du kommer till oss behöver du inte anmäla dig i kassan utan vänta i väntrummet tills vi ropar upp dig.

Sårcentrum - en del av Specialistvård

Sårcentrum arbetar på Södersjukhuset med uppföljning och konsultverksamhet för svårare sårproblem. Vår personal undervisar om sår och sårbehandling inom Södersjukhuset och övrig specialist- och primärvård.

Förutom klinisk sårbehandling är målsättningen att Sårcentrum skall erbjuda såväl grund- som vidareutbildning inom sår till samtliga personalkategorier samt bedriva högkvalitativ forskning och vårdutveckling.

 

Senast uppdaterad: 2017-03-09