Södermalms barnmorskor - Sodersjukhuset

Södermalms barnmorskor

Södermalms barnmorskor är en del av Södersjukhuset och vi finns på Södermalm. Vi erbjuder kostnadsfri mödravård, preventivmedelsrådgivning, cellprovtagning och även provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar. Hos oss får du träffa barnmorskor med lång erfarenhet och bred kompetens.


Alla ska känna sig väl omhändertagna hos oss!

Välkommen till Södermalms Barnmorskor!Vi arbetar efter Södersjukhusets värdegrund vilket betyder att vi alltid arbetar med och för patienten och det personliga bemötandet är av stor vikt för oss.

Du som är blivande förälder erbjuds, förutom de vanliga uppföljningarna, också flera kostnadsfria kurser i våra egna lokaler.

Att du känner dig trygg är viktigt, därför träffar du samma barnmorska genom hela graviditeten. Prata med oss om dina förväntningar!

Ett personligt bemötande är viktigt för oss!Du som vill få rådgivning om preventivmedel eller sexuell hälsa, eller testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar är också varmt välkommen till oss. För att göra det lätt har vi drop-in-tider kvällstid två gånger i veckan.

Flera av våra barnmorskor varvar sitt arbete mellan våra mottagningar och olika avdelningar vid Södersjukhusets kvinnoklinik, i nära samarbete med aktuell forskning och utveckling. Vi är anslutna till e-tjänsten Mina vårdkontakter och är miljöcertifierade enligt ISO.
» Hitta till oss


Vad kan du få hjälp med hos oss?


När du ska bli förälderNär du ska bli förälder

Att bli förälder är oftast någonting av det mest omvälvande som sker i livet och vi tycker det är viktigt att du får den information och stöd du behöver. Du och din partner är välkomna till Södermalms Barnmorskor under hela graviditeten.
» För blivande föräldrar
» Kurser och grupper
» Vi rekommenderar att läsa
» Förlossningsrädsla


PreventivmedelsrådgivningFör dig som nyligen fött barn

Du har kanske så smått börjat vänja dig vid det nya livet som småbarnsförälder och det börjar bli dags att komma till din barnmorska på ett uppföljningsbesök efter förlossningen.

Besöket brukar vara inom 16 veckor efter förlossningen.
» Läs mer om uppföljning efter förlossningen


 

PreventivmedelsrådgivningPreventivmedelsrådgivning

Kom gärna till oss om du vill diskutera preventivmedel. Vi hjälper dig kostnadsfritt med rådgivning och eventuellt receptförskrivning.
» Läs mer om vår preventivmedelsrådgivning

Vill du testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar?

Du som vill få rådgivning om sexuell hälsa, eller testa dig är också varmt välkommen till oss. All provtagning är kostnadsfri. » Läs mer om hur du kan testa digCellprovtagning Cellprovtagning

Alla kvinnor mellan 23-60 år är välkomna till oss för kostnadsfri gynekologisk cellprovtagning.

Om du fått en kallelse går det bra att komma på drop-in när det passar dig.
» Läs mer om vår cellprovtagning

Södermalms Barnmorskor tillhör verksamhetsområde Kvinnosjukvård/Förlossning på Södersjukhuset.
Senast uppdaterad: 2017-05-30