Kurser och grupper

För er som är inskrivna på mottagningen har vi flera kostnadsfria förberedande kurser/grupper att erbjuda!

Vi har flera kostandsfria förberedande kurser/grupper!Föräldrastöd i grupp
I den senare delen av graviditeten hälsas ni välkomna att delta i förlossnings- och föräldraförberedande grupp.

Vid två halvdagar träffas ni i en mindre grupp och en erfaren barnmorska delar med sig av sina kunskaper gällande födandet, smärtlindringsmetoder, amning, tiden efter förlossningen och det nyfödda barnet. Naturligtvis kommer det att finnas gott om utrymme för frågor om det som ligger dig varmt om hjärtat. Om behov finns kan vi även ha föräldrastöd i grupp på engelska.

Informationsträff för blivande pappor
Att bli pappa är en stor och livsavgörande händelse. Man kommer mycket länge att vara en av de viktigaste personerna i sitt barns liv. Vid detta tillfälle diskuterar ni bland annat frågor kring föräldraskap, jämställdhet, förlossning och det nya livet.

Vi erbjuder föräldrastöd i grupp.Ledare för träffarna på Södermalm är Nils Pettersson och Mats Berggren. Nils och Mats jobbar för Män för Jämställdhet och har sedan de startade träffat tusentals blivande och nyblivna pappor i gruppverksamhet. Nils och Mats jobbar även internationellt med föräldrafrågor och jämställdhet. 

Så här säger ledarna om kursen:  "Vi har jobbat med blivande pappor sedan slutet av 90-talet. På Södermalms Barnmorskemottagning arrangerar vi särskilda träffar för blivande pappor som en föreberedelse inför det kommande föräldraskapet. Som blivande pappa får du då träffa andra i samma situation och får möjlighet att med en erfaren ledare ta del av erfarenheter och tankar kring det nya fantastiska liv du nu ska börja. Vi tar upp frågor kring pappans roll vid förlossningen, första tiden hemma, förändringar i livet som förälder och frågor kring livspussel och annat." 


Gravidyoga
Att träna yoga under graviditeten har för många kvinnor visat sig vara en värdefull förberedelse inför födandet.

GravidyogaHos oss ges du möjlighet att kostnadsfritt anmäla dig till gravidyoga i grupp. Gravidyogan leds av erfaren barnmorska och utbildad yogainstruktör.

Sagt om gravidyogaklassen:
"Känslan jag hade efter passet när jag gick därifrån och bara var helt lugn och tillfreds i hela kroppen. Alla bekymmer kändes genast mycket mindre. Och när förlossningen väl började så satt det bara där att andas,andas och andas genom värkarna och det fungerade också!"

Föreläsning om amning och tidig anknytning
Vi har gratis föreläsningar om amning och tidig anknytning av specialutbildad barnmorska några gånger per termin, där du som blivande förälder är välkommen.


» Tillbaka till För blivande föräldrar
» Tillbaka till startsidan för Södermalms barnmorskor

Senast uppdaterad: 2016-01-21