STI-mottagning, Hudklinikens venereologiska mottagning

På vår STI-mottagning kan du testa dig för könssjukdomar.

STI-mottagning, Hudklinikens venereologiska mottagning, är en mottagning för undersökning och behandling av sexuellt överförbara infektioner (STI), könssjukdomar.

Till STI-mottagningen hudkliniken, kan du vända dig oavsett ålder, kön och sexuell läggning om du:

  • Har eller tror att du har en sexuellt överförbar infektion.
  • Vill bli undersökt och testad till exempel efter oskyddat samlag.
  • Blivit uppmanad av en partner att undersöka dig eller fått partnerbrev
  • Önskar få information och råd om sexuellt överförbara infektioner.
  • Enbart vill HIV-testa dig.

Hos oss kan du få reda på om du blivit smittad av till exempel klamydia, gonorré, kondylom (könsvårtor), herpes, syfilis och HIV.

Vissa könssjukdomar kan ge besvär som flytningar och sveda, medan andra – till exempel klamydia – ibland ger obetydliga eller inga symtom alls. Du kan alltså ha en sjukdom under lång tid utan att veta om det och föra smittan vidare under tiden.

På vår mottagning arbetar läkare, sjuksköterskor, kuratorer, barnmorskor och undersköterskor.

Du behöver inte ha remiss för att komma på besök till STI-mottagningen. Vill du komma till oss ringer du antingen och bokar tid, bokar via Mina Vårdkontakter eller kommer till vår drop in-mottagning.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Om du vill testa dig för könssjukdomar kan du även boka tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster på nätet. 

Under sommaren är sjuksköterskemottagningen via 1177 Vårdguidens e-tjänster stängd och det finns endast ett begränsat antal tider till läkarmottagningen via 1177. Var god ring för tidsbokning.

Drop in-mottagning

Vår drop in-mottagning är till för dig som tror att du har blivit smittad av en könssjukdom och vill testa dig. Eftersom besöken ofta är korta rekommenderar vi dig att beställa en läkartid om du har kondylom (könsvårtor), eller om du har omfattande frågor du vill få svar på.

Drop in-mottagningen har öppet på tisdagar klockan 07.45-10.00. Om det är många som kommer till mottagningen kan det innebära att tiderna tar slut och vi tvingas då stänga dörren tidigare än klockan 10.00.

Viktigt inför ditt besök!

Tänk på att du inte får kissa två timmar före provtagning och att du måste kunna uppvisa legitimation.

Säkert skydd mot insyn i din journal!
Hudklinikens venereologmottagnings journaldatabas är skyddad genom en brandmur som förhindrar att personal på andra kliniker eller mottagningar, på eller utanför Södersjukhuset, kan få tillgång till journalerna. Endast Hudklinikens personal har tillgång till din journal.

STI-mottagningen tillhör verksamhetsområde Specialistvård, hud- och venereologkliniken.
 

Senast uppdaterad: 2017-07-12