Kirurgmottagningen

Välkommen till oss på Kirurgmottagningen

På Kirurgmottagningen, som är en specialistmottagning, utför vi bland annat planerade ingrepp inom bråck, bröst, kolorektal, kärl och kirurgi inom övre delen av mage och tarm. För att komma hit krävs en remiss, de flesta patienter kommer därför till oss via remiss från husläkare eller annan specialist.


Välkommen till oss på Kirurgmottagningen!

Kirurgmottagningen genomför utredningar, behandlingar och bedömningar inför en eventuell operation och hit kommer du också på ditt återbesök om du opererats hos oss. Vi utför även mindre ingrepp som kan göras med lokalbedövning.

Vi finns här för dig på kirurgmottagningenAll verksamhet på mottagningen är planerad, vi kan därför inte erbjuda några akuta tider.

I anslutning till Kirurgmottagningen finns en förbesöksmottagning dit du kan få komma på ett besök inför din operation för en narkos- och kirurgisk bedömning.

Vi som behandlar dig
På Kirurgmottagningen arbetar specialistläkare och mottagningssjuksköterskor inom de olika specialiteterna, kontaktsjuksköterskor för kolorektal- och bröstcancerpatienter, en stomisjuksköterska som kan hjälpa till med bland annat rådgivning och hjälpmedelsförskrivning, en kurator, dietister och medicinska sekreterare. Vi erbjuder även rökavvänjning inför planerad kirurgi.

Fråga oss om du funderar över något!Vi finns här för dig
Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med vården här på Södersjukhuset. Har du frågor och funderingar kring den vård du får hos oss på Kirurgmottagningen är du alltid välkommen att kontakta oss, du hittar våra kontaktuppgifter här till höger. 

Kirurgmottagningen tillhör verksamhetsområde Kirurgi på Södersjukhuset.

  

Senast uppdaterad: 2016-01-12