Hitta till Södersjukhuset

Välkommen till Södersjukhuset!

Huvuddelen av vår verksamhet ligger på Södermalm. Vi rekommenderar att du reser kommunalt till sjukhuset eftersom vi har ett begränsat antal parkeringsplatser på sjukhusområdet.

Besöksadress huvudentré: Sjukhusbacken 10.

Leveransadress Södersjukhusets varumottagning:  Jägargatan 9. öppen kl 07.00-15.30, telefon 08-616 1482.

Karta över parkeringsplatser och hållplatser:

Karta (pdf)

SL:s reseplanerare

http://reseplanerare.sl.se/bin/query.exe/sn

Bussar

Buss 3, 164 och nattbuss 96 har sina hållplatser utanför sjukhusets huvudentré.

Buss 74 stannar på Rosenlund (ligger på Ringvägen), cirka 300 meter från sjukhuset. På vardagar mellan cirka kl 09.00 och 15.00 går buss 74 ända fram till sjukhusets huvudentré.

Buss 4 och nattbuss 94 stannar på Rosenlund (ligger på Ringvägen), cirka 300 meter från sjukhuset.

Tunnelbana

De närmsta tunnelbanestationerna är Skanstull, Zinkensdamm och Hornstull. Från Skanstull kan du åka vidare med buss 3 eller 164 direkt till sjukhusets huvudentré, eller med buss 4 och 74 som stannar vid Rosenlunds sjukhus (ligger på Ringvägen), cirka 300 meter från Södersjukhuset. Vardagar cirka kl 09.00 -15.00 går buss 74 ända fram till sjukhusets huvudentré.

Från Zinkensdamm kan du åka vidare med buss 4 och 74 som stannar på Södra station* och på Rosenlund (Ringvägen), båda cirka 300 meter från Södersjukhuset. På vardagar mellan cirka kl 09.00 och 15.00 går buss 74 ända fram till sjukhusets huvudentré.

Från Hornstull kan du åka vidare med buss 4 som stannar på Södra station* och på Rosenlund (ligger på Ringvägen), båda cirka 300 meter från Södersjukhuset.

Pendeltåg

Närmsta pendeltågsstation är Stockholm Södra (Södra station)*. Gå mot uppgång Rosenlundsgatan, som ligger cirka 500 meter från sjukhuset.

SL:s trafikupplysning

SL:s webbplats finns information om tidtabeller för de bussar och tåg som anges ovan.

Parkering

Det finns två besöksparkeringar till Södersjukhuset:

  • ett parkeringsgarage i direkt anslutning till sjukhusets huvudentré
  • en parkeringsplats innan Södersjukhuset, infart från Sjukhusbacken

Vi har ett begränsat antal parkeringsplatser och ibland kan det tyvärr vara svårt att hitta en p-plats. Åk gärna kollektivt om du har möjlighet. Om du kommer med bil rekommenderar vi dig att vara ute i god tid. 

* Från Södra station till sjukhusets huvudentré tar man sig via trappor. Lämpligast för den som är rullstolsburen eller har svårt att gå är att kliva av vid busshållplats Rosenlund, som ligger på Ringvägen.

Senast uppdaterad: 2018-01-15