Till dig som ska opereras

Vårt mål är att så långt det är möjligt lindra eller bota din sjukdom eller skada. För att nå ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att du känner dig välinformerad och trygg.

Här finns information om vilka förberedelser du ska tänka på innan en operation men också sådant som är bra att tänka på efter operation. Vi vet att det är vanligt att känna viss oro och många har frågor om bedövning och narkos och vad som kommer hända om man ska sövas.

Om din operation har ställts in av andra skäl än medicinska har du som patient rätt till ersättning. Förutsättningen är att du som patient har fått beskedet mindre än 48 timmar före tiden för operationen. Här kan du ansöka om ekonomisk kompensation vid sent inställd operation.

Senast uppdaterad: 2017-06-30