Urologisk vårdavdelning

- avdelning 65

Urologiska vårdavdelningen

Välkommen till  avdelning 65.

Avdelning 65 är en akutvårdsavdelning med urologi som specialitet. Vi vårdar patienter som kommer till oss för en planerad operation, men behandlar även patienter som kommer via akutmottagningen.

Vi som arbetar på avdelningen är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och sjukgymnaster. Vi samarbetar även med kurator och kontaktsjuksköterskor från urologmottagningen.

Praktisk information

Du som har en planerad inläggning anmäler dig i vår reception för att sedan bli tilldelad en sängplats. Det kan hända att du först får sitta ner en stund i vårt dagrum.

Du kan låna kläder på avdelningen men du bör ha med dig egna toalettsaker, tofflor samt morgonrock. En liten radio med tillhörande hörlurar kan också vara bra då avdelningen bara förfogar över ett mindre antal. Lämna värdesaker och smycken hemma. Ta däremot med dig giltig fotolegitimation och tillräckligt med pengar så att du kan lösa ut mediciner inför hemresan. Under din vistelse på vårdavdelningen har du tillgång till en låsbar garderob. Du ansvarar själv för nyckeln till den och för innehållet. Vid sängen finns det ett bord och läslampa. Flertalet av enkelrummen har tillgång till egen dusch och toalett. För övriga patienter finns toaletter och dusch att tillgå i korridorerna på avdelningen.

Det finns möjlighet att hyra telefon. Det är även tillåtet att ha med mobiltelefon, vilken går bra att använda fram till kl. 21.00. Det finns också möjlighet att koppla upp din dator mot det trådlösa nätverket. Böcker finns att låna, både i avdelningens dagrum och på biblioteket. Du kan även låna DVD-filmer med tillhörande DVD-spelare och hörlurar. Det finns ett dagrum med vacker utsikt där vi gärna ser att du intar alla måltider, umgås med anhöriga och, om du vill, tittar på TV. 

Måndag till fredag rondar vi mellan kl. 09.00-11.00, och något senare under helgen. Anhöriga får gärna kontakta oss efter ronden på telefonnummer 08-616 12 65. Våra besökstider är mellan kl. 14.00-19.00.

På avdelningen förekommer olika kategorier av studenter. Det innebär att du kanske träffar blivande sjuksköterskor, läkare eller undersköterskor under utbildning.

Vi arbetar enligt Södersjukhusets värdegrund - patienten först i alla lägen.

Du hittar oss på plan 5 via hiss B.

>>Tillbaka till klinikens huvudsida

Senast uppdaterad: 2017-09-22