• 2017-03-22 | Strålbehandling av cancerpatienter på tre sjukhus

Organisationen för strålbehandling i länet ska bedrivas på de tre sjukhus som bedriver onkologisk vård för de stora cancersjukdomarna. Det beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden i landstinget den 21 mars.

• 2017-03-16 | Lärande i centrum för cancerpatienter

- Fysiska platser ska inte underskattas, så det är en glädje att få inviga den här informationshörnan som en del av ett nytt lärandecentrum för cancervården i Stockholm, sa Ella Bohlin, barn- och äldrelandstingsråd i Stockholm, när hon på torsdagen besökte onkologmottagningen på Södersjukhuset.

• 2017-03-14 | Inget fall av mässling på Sachsskas barnakut

Det var inte mässling som patienten på Sachsska barnakut hade. Barnet hade 6 dagar tidigare vaccinerats mot mässling och hade fått en reaktion på vaccinationen.

• 2017-03-13 | Information om misstänkt mässlinginfektion

Information med anledning av misstänkt mässlingfallet på Sachsska barnakuten helgen 10-11 mars 2017.

• 2017-03-09 | Nu startar uppföljning på Södersjukhuset av 24-års lång studie för att lösa gåtan med allergi och astma

Varför får man astma eller allergi och vad händer med sjukdomarna när man blir vuxen? Sedan 1994 har det så kallade BAMSE-projektet följt 4000 barn för att få svar på gåtan allergirelaterade sjukdomar. På Södersjukhuset är det nu dags för uppföljning av studiedeltagarna, som idag är 22-24 år gamla.

• 2017-02-06 | Nu invigs Sös Bröstcentrum – Europas största centrum för att upptäcka och behandla bröstcancer

Torsdag 9 februari invigs Södersjukhusets nya bröstcentrum i centralt belägna lokaler vid Södra station. Till det nya centret kallas kvinnor för mammografiska hälsoundersökningar och utredningar vid misstänkt bröstcancer. I samma lokaler ryms också Karmastudien - en av världens största studier för att tidigare upptäcka och förebygga bröstcancer.

• 2017-02-02 | Välkommen till rekryteringsträff för sjuksköterskestudenter på Södersjukhuset med Kajsa Bergkvist!

Torsdag 16 februari välkomnar vi dig som studerar till sjuksköterska och som är intresserad av att jobba på Södersjukhuset till en rekryteringsträff där vi bjuder dig på en inspirerande föreläsning med en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna: Kajsa Bergqvist. I samband med föreläsningen kan du speeddejta Södersjukhusets chefer och få veta mer om hur det är att jobba på Södersjukhuset!

• 2017-01-19 | Nu öppnar Södersjukhusets nyrenoverade förlossningsavdelning

Torsdag 19 januari kl. 09.00 välkomnar Södersjukhuset de första blivande föräldrarna till den nyrenoverade förlossningsavdelningen, BB Sös. I de renoverade lokalerna har alla förlossningsrum en egen toalett och badkar eller dusch. Det möjliggör nytt arbetsätt och en bättre vård- och arbetsmiljö.

Senast uppdaterad: 2017-02-02