Har du koll på din sexuella hälsa?

2017-08-02

På Stockholm Pride kan du testa dig för hiv och syfilis, kostnadsfritt.

Under prideveckan 31 juli-6 augusti medverkar Venhälsan i prideparken för att öka kunskapen bland besökarna om hur man kan stärka sin sexuella hälsa och förebygga spridning av könssjukdomar.

Magnus Göransson är undersköterska på Venhälsan och en av våra medarbetare som har lång erfarenhet av att arbeta med HBTQ-relaterade frågor.
– Det är viktigt att ha koll på sin sexuella hälsa, både för sin egen och andras skull. Den som har obehandlad gonorré, klamydia eller syfilis löper större risk att smittas med hiv.

Har du frågor eller vill testa dig?
Kom till Preventhiv-tältet,
2-5 augusti kl 16.00-21.00.
Du kan även testa dig på Venhälsans STI-mottagning och hivmottagning på Södersjukhuset. Boka en tid via 1177 Vårdguidens etjänster.

Testning för ungdomar
Är du under 18 år kan du testa dig för hiv i Pride Ung Park, 2-4 augusti kl 17.00-20.00. Medarbetare från länets ungdomsmottagningar ansvarar för testningen. Det går också bra att vända sig till valfri husläkarmottagning eller ungdomsmottagning för ett hivtest.

Venhälsan är Södersjukhusets STI-mottagning för män och transpersoner som har sex med män och har även en hivmottagning som tar emot och behandlar personer som diagnostiserats med hiv oavsett kön, ursprungsland eller sexuell läggning

Preventhiv samlar de största aktörerna inom hivprevention och behandling i Stockholms län och representerar både hälso- och sjukvården inom Stockholms läns landsting och frivilligorganisationer, och arbetar med hivtestning, behandling, förebyggande arbete och rättigheter för personer som lever med hiv.

Senast uppdaterad: 2017-08-02