Idé och kunskap 13-17 november på Sös

2017-11-10

Nu är det dags! 13-17 november pågår Idé och kunskap på Södersjukhuset, en inspirationsvecka som täcker allt från forskning och utveckling, till utbildning och innovation som sker på Sös. Tisdag 14 november kl. 17.30-18.30 bjuds allmänheten in till Sös aula för en föreläsning om sepsis (förr kallat blodförgiftning). Under rubriken Vägra ge upp livet berättar Shahrzad Kiavash - triatlet, inspiratör och överlevare - om när hon drabbades av sepsis och var nära att mista sitt liv.

Föreläsning för allmänheten tisdag 14 november

Läs mer om sepsis-föreläsningen "Vägra ge upp livet" på www.sodersjukhuset.se/vagra

Datum: 14 november
Tid: kl. 17.30-18.30
Plats: Sös aula, hiss C, plan 6
Gratis, ingen föranmälan
Varmt välkomna!

Fullständigt program för Idé och kunskap

Övriga programpunkter under Idé och kunskap-veckan vänder sig främst till medarbetare på Sös, Karolinska Institutet och anställda i Stockholms läns landsting.

− Vi vill ge våra medarbetare inspiration och väcka nya tankar men också förmedla kunskap mellan olika verksamhetsområden och yrkesroller. I slutändan handlar det om att utveckla och förbättra vården för våra patienter, säger Sari Ponzer, direktör för forskning, utveckling, utbildning och innovation på Sös..

Se hela programmet på www.sodersjukhuset.se/ideochkunskap2017

Ur programmet:

• Hjärtforskningen på Sös i internationell toppklass – om behandling vid hjärtstopp, hjärtsvikt, hjärtinfarkt och förmaksflimmer
  • Sårbehandling med hjälp av torskskinn?
  • Se spännande innovationsprojekt på Sös som fått pengar från SLL:s innovationsfond – för bättre vård och bättre arbetsmiljö!
  • Sepsis (förr kallat blodförgiftning) - vår tids okända folksjukdom. Ett livsviktigt forskningsområde på Sös kring tidig identifiering och tidigt insatt behandling.
  • Sveriges största projekt inom bröstcancer: Karmaprojektet – presenterar pågående forskning.
  • Eksem hos barn.
  • Reaktioner under våldtäkt - kan klinisk forskning påverka vår lagstiftning?

Evenemanget arrangeras av Södersjukhuset och Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset.

Frågor?

Kontakta Sös kommunikationsavdelning på kommunikation.sodersjukhuset@sll.se eller 08-616 61 66.
För pressfrågor kontakta Sös pressjour, 070-484 10 76 eller press.sodersjukhuset@sll.se.

Senast uppdaterad: 2017-11-13