Lärande i centrum för cancerpatienter

2017-03-16

- Fysiska platser ska inte underskattas, så det är en glädje att få inviga den här informationshörnan som en del av ett nytt lärandecentrum för cancervården i Stockholm, sa Ella Bohlin, barn- och äldrelandstingsråd i Stockholm, när hon på torsdagen besökte onkologmottagningen på Södersjukhuset.

Tillsammans med patientföreningar invigde hon officiellt informationshörnan som ligger på inne på onkologiska mottagningen på Södersjukhuset.

- Vi vill att våra patienter ska bli mer delaktiga i sin vård. sade Pehr Lind, verksamhetschef för onkologkliniken. Här har vi samlat medicinskt korrekt information i olika format, som text, bild och film och vi erbjuder också en mötesplats.
Vi hoppas att  det ska öka deras kunskap och förståelse av sin sjukdom och behandling.

Informationshörnan är en del av det lärandecentrum som KI och regionalt cancercentrum tagit fram.

I konceptet ingår också att kompetensutveckla hälso- och sjukvårdspersonal inom cancervården och att utbilda och undervisa patienter och närstående.

För att främja dialog och samtal kommer informationshörnan även att bemannas av onkologsjuksköterskor från Cancerrådgivningen på torsdagar kl 09.30-12.00.

Onkologmottagningen ligger vid hiss D, plan 0. Välkommen att besöka oss!

Senast uppdaterad: 2017-03-16