Nu öppnar Södersjukhusets nyrenoverade förlossningsavdelning

2017-01-19

Torsdag 19 januari kl. 09.00 välkomnar Södersjukhuset de första blivande föräldrarna till den nyrenoverade förlossningsavdelningen, BB Sös. I de renoverade lokalerna har alla förlossningsrum en egen toalett och badkar eller dusch. Det möjliggör nytt arbetsätt och en bättre vård- och arbetsmiljö.

– Våra patientenkäter visar att de nyblivna föräldrarna är mycket nöjda med vården och bemötandet hos oss, vi har en hög patientsäkerhet med fina utfall, men lokalerna har länge varit eftersatta och det har påverkat både patienter och medarbetare, säger Ingegerd Lantz verksamhetschef för verksamhetsområde kvinnosjukvård och förlossning på Södersjukhuset.

– Nu kan vi äntligen erbjuda alla födande egen toalett och badkar/dusch på rummet, säger Ingegerd Lantz.

På Södersjukhusets förlossning föddes 2016 ungefär 7200, här kan alla gravida föda, både friska gravida och de som har haft en komplicerad graviditet eller där det tillstött komplikationer hos mor eller barn. Här tas även personer om hand och behandlas för akuta besvär under pågående graviditet.

– De nya lokalernas utformning gör det möjligt att förändra vårt arbetssätt. Nu kan vi skilja på patienter som är i ett aktivt förlossningsarbete från de som behöver annan vård. På så sätt frigörs förlossningsrum så att vi kan ta emot fler födande. Vi kan också öka närvaron av förlossningspersonal på rummet vilket minskar risken för komplikationer under en förlossning, berättar Ingegerd Lantz.

Läs mer om Södersjukhusets förlossning

Senast uppdaterad: 2017-02-02