Ny vd för Södersjukhuset

2017-09-05

Landstingsdirektören har efter en dialog med styrelseordförande för Södersjukhuset beslutat att tillsätta ny vd för Södersjukhuset. Det innebär att Tomas Movin lämnar sin tjänst. Mikael Runsiö går in som ny vd för Södersjukhuset den 1 oktober. Han är idag vd för Södertälje sjukhus och har varit det sedan 2008.

Södersjukhuset omsätter drygt 4,5 miljarder kronor, har cirka 4 700 medarbetare. Tomas Movin har varit vd för Södersjukhuset sedan början av 2013.

- Vi går in i nästa fas med sjukvården i Stockholm och därför har jag valt att göra en förändring på VD-posten i detta viktiga skede. Vi arbetar just nu med genomförandet av Framtidens hälso- och sjukvård och i nästa steg behövs det en ny vd för Södersjukhuset med tydligt och konkret ledarskap samt gedigen erfarenhet och stor genomförandekraft, säger Malin Frenning landstingsdirektör.

Tomas Movin kommer att arbeta kvar inom Stockholms läns landsting men med andra arbetsuppgifter. Rekryteringen av ny vd för Södertälje sjukhus inleds omgående.

Senast uppdaterad: 2017-09-05