Sös välkomnar nya vd:n Mikael Runsiö

2017-10-02

Den 1 oktober tillträdde Mikael Runsiö som vd för Södersjukhuset. Han är i grunden thoraxkirurg och har en lång yrkesbana som verksam läkare och chef på bland annat Lunds universitetssjukhus och Karolinska universitetssjukhuset.

De senaste åtta åren har Mikael Runsiö varit vd för Södertälje sjukhus, där han har drivit ett aktivt förändringsarbete kopplat till landstingets övergripande plan för framtidens hälso- och sjukvård.

Mikael Runsiö, vd Södersjukhuset. Foto: Sll press

– Jag ser fram emot att lära känna alla bra och goda medarbetare. Här på Sös finns en enorm kompetens, både bland chefer och medarbetare och jag vet att det finns ett väldigt stort förtroende för sjukhuset som vårdgivare, säger Mikael Runsiö.

Tidigare vd:n för Södersjukhuset, Tomas Movin, har gått vidare till annan tjänst inom Stockholms läns landsting.

Senast uppdaterad: 2017-10-02