Vägra ge upp livet - en föreläsning för allmänheten om sepsis

2017-10-10

- välkommen till en föreläsning om att drabbas av sepsis (förr kallat för blodförgiftning)

2012 förlorade hon sina underben. 2015 deltog hon i triathlon med olympisk distans

Hör Shahrzad Kiavash - triatlet, inspiratör och överlevare - berätta om när hon drabbades av sepsis och var nära att mista sitt liv.

Kan jag drabbas av blodförgiftning?

På föreläsningen medverkar också Lars Sundholm, överläkare på verksamhetsområde anestesi/intensivvård på Södersjukhuset. Lars Sundholm berättar mer om blodförgiftning, vem som kan drabbas och hur du upptäcker symptom.

Vad är sepsis?

Tillståndet sepsis (förr ofta kallat blodförgiftning) uppstår när en svår infektion spridit sig till hela kroppen. Närmre 40 000 människor drabbas av sepsis varje år i Sverige. Av dem dör ca 20 procent. Det behöver inte vara så. Om behandling sätts in i tid klarar sig fyra av fem patienter.

Välkommen på föresläsning om för allmänheten om sepsis!

När? Tisdag 14 november kl. 17.30 -18.30.
Var? Södersjukhusets aula, hiss C, plan 6.
Kostar det något? Föreläsningen är gratis och öppen för allmänheten.
Hur anmäler jag mig? Ingen föranmälan behövs.

Har du frågor om föreläsningen? Kontakta eva.joelsson-alm@sll.se

Läs mer om sepsis på Sepsisfondens webbplats eller på Vårdguiden 1177.

Senast uppdaterad: 2017-10-12