Venhälsan får utökad budget

2017-11-21

Venhälsans framtid ska säkras. Därför görs ett särskilt avtal med Södersjukhuset om Venhälsan, utanför sjukhusets övergripande avtal. Besöken ökar och budgeten utökas med ca 30 procent, skriver Liberalerna i Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande 21 november.

- Vi är väldigt glada för detta beslut. Antalet sökande till preventionsmottagningen har ökat för varje år och det här beslutet innebär att vi nu kan öka tillgängligheten och får möjlighet att  vidareutveckla vården och ta hand om patienterna på ett bra sätt, säger Lena Lindborg, verksamhetschef Venhälsan på Södersjukhuset

- Venhälsan har ett viktigt uppdrag för sexuell hälsa och prevention av sexuellt överförbara sjukdomar. Mottagningen på Södersjukhuset har under många år byggt upp stor kunskap och ett stort förtroende hos patienterna. Det vill vi slå vakt om, säger hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L).

Senast uppdaterad: 2017-11-21