Sjukhuset får ny användarvänlig webb

2018-04-20

Nu lanserar Södersjukhuset en testversion av sin nya webbplats. Vad tycker du om den?

– Vi vet att majoriteten av våra webbesökare surfar på mobilen så därför har vi byggt nya webben utifrån principen ”mobile first” med en bra tillgänglighet för alla, säger Anja Steiber, projektledare.

Syftet med webben är att ge användaren service och svar på sina frågor, snarare än att berätta om hur Södersjukhuset är organiserat.

– Vi hoppas att det ska vara lätt att hitta praktisk information inför ett besök. Det gäller oavsett om personen redan är bekant med Sös, om hen är gravid och vill läsa på inför sin förlossning eller om den söker en ledig tjänst. Söker man däremot generell information om diagnoser och behandling så finns den i huvudsak på 1177 Vårdguiden.

Från och med idag finns en så kallad betaversion tillgänglig.
– Surfa gärna runt på webben och meddela oss om något upplevs otydligt. Vi har ett par veckor kvar att kunna finjustera  den innan vi stänger den gamla webbplatsen, säger Anja Steiber.

Betaversion:Södersjukhusets nya webbplats

Sammanfattning – nytt på Sös webb

• Sajten är responsiv, dvs layouten anpassas till användarens gränssnitt i mobilskärm, läsplatta, dator
  • Informationen är strukturerad utifrån användarens behov
  • Patienterna kan kontakta de flesta mottagningarna via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Skicka dina synpunkter till Södersjukhusets kommunikationsavdelning

Senast uppdaterad: 2018-04-20