Södersjukhuset åter i normalläge

2018-03-14

Sedan klockan 9.00 idag är Södersjukhuset åter i normalläge då läget stabiliserats sedan gårdagen. Det är fortfarande skört och sjukhuset arbetar med olika åtgärder för att förbättra situationen även på lång sikt.

Under tisdagen gjordes ett antal åtgärder för att förbättra situationen på Södersjukhuset. Med hjälp av landstinget fick Södersjukhuset avlastning av andra vårdgrannar som Ersta sjukhus och Danderyds sjukhus samt från de geriatriska klinikerna vid Dalen och Ersta. Intensivt arbete pågår samtidigt med att skapa fler geriatriska vårdplatser i södra länsdelen som ska ersätta dessa tillfälliga platser.

En del planerade operationer ställdes in för att frigöra fler vårdplatser och ambulanser omdirigerades till andra sjukhus under en period.

Senast uppdaterad: 2018-03-14