Akutmottagningen

Barnundersökning

Akutmottagningen på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset på SÖS är en barnmedicinsk akutmottagning för barn och ungdomar mellan 0 och 18 år. Till oss kommer du om ditt barn har allvarliga akuta sjukdomar. Vi har öppet dygnet runt.

Barn som har kirurgiska eller ortopediska åkommor hänvisas till barnakutmottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Barn över 15 år hänvisas till Södersjukhusets akutmottagning för vuxna.

Telefonrådgivning

För rådgivning och hänvisning hela dygnet - ring 1177 Vårdguiden på telefon: 1177

Om barnakutmottagningen

Varje år söker drygt 25 000 barn till barnakutmottagningen. Det innebär 50-120 barn per dag. Antalet barn som vårdas varierar starkt mellan säsongerna liksom från dag till dag. Vanliga åkommor hos barnen är bland annat infektioner, andningssvårigheter, buksmärtor, kramper och svår huvudvärk. Väntetiden till läkare beror på barnets medicinska tillstånd, vilket bedöms efter fastställda riktlinjer. Tillståndet hos vissa barn är livshotande medan andra är mer lindrigt sjuka. En del har remiss från vårdcentral eller annan vårdinrättning.

För att ge ditt barn bästa möjliga vård har vi till vår hjälp läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och annan administrativ personal knutna till oss. Eftersom Södersjukhuset är ett utbildningssjukhus kan du möta olika studerande hos oss, exempelvis medicine kandidater, läkare under fortbildning och sjuksköterskestuderande.

Här på barnakuten ber vi dig att ta av skorna och lämna barnvagnen utanför eftersom barnen ofta kryper på golvet. Vi tillhandahåller ingen mat men en mikrovågsugn samt lättare förtäring i betalautomat finns. För att minska smittorisken finns inga leksaker att låna.

Här finns vi

Du hittar oss bredvid förlossningen på Södersjukhuset, strax till vänster om vuxenakutmottagningen. Skyltar finns i Sjukhusbacken som leder upp till sjukhuset från Ringvägen.

>>Tillbaka till Sachsskas huvudsida

Senast uppdaterad: 2016-01-20