Gå till innehåll

Akutmottagning för barn och ungdomar

Vi tar emot barn och ungdomar under 18 år med allvarliga akuta medicinska sjukdomstillstånd. Vi tar även emot barn och ungdomar under 15 år som behöver vård för lättare kirurgiska eller ortopediska åkommor. Vi har öppet dygnet runt.
Behöver du kontakta oss, ring 1177.

Telefonnummer:
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
  • Hitta hit

karta Kartmarkör
    Entré: Barnakut
    Hiss:
    Våning: 0
    Entré från Hjalmar Cederströms gata 14
  • Om mottagningen

Här arbetar läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och annan administrativ personal.

Eftersom Södersjukhuset är ett utbildningssjukhus kan du möta olika studerande hos oss.

• Inför besök

Här på akutmottagningen prioriteras de svårast sjuka. Om du söker på barnakuten med ditt barn för ett mindre allvarligt sjukdomstillstånd kan det hända att ni efter bedömning blir hänvisade till närakuten, husläkarmottagningen eller barn- och ungdomsmedicinska mottagningen.

I broschyren Hur akut är akut från 1177 Vårdguiden beskrivs hur du hittar rätt i vården, bl. a med adress och telefonnummer till närakuterna i Stockholm. Behöver du sjukvårdsrådgivning eller hjälp att hitta rätt i vården – ring 1177 eller gå in på 1177.se. Öppet dygnet runt, alla dagar.

När du kommer hit ber vi dig att ta av skorna och lämna barnvagnen utanför eftersom barnen ofta kryper på golvet. Vi tillhandahåller ingen mat men en mikrovågsugn samt lättare förtäring finns i en betalautomat. För att minska smittorisken finns inga leksaker att låna.

Till toppen Pil