Hoppa till huvudinnehållet

Akutmottagning för barn och ungdomar

Vi tar emot barn och ungdomar under 18 år med allvarliga akuta medicinska sjukdomstillstånd. Vi tar även emot barn och ungdomar under 15 år som behöver vård för lättare kirurgiska eller ortopediska åkommor. Vi har öppet dygnet runt.
För sjukvårdsrådgivning, ring 1177.

Telefonnummer:
1177
 • Karta över sjukhusområdet H. Cederströms gata 14
  Entré: H. Cederströms gata 14
  Hiss:
  Våning: 0
  Entré från Hjalmar Cederströms gata 14, plan 0.
 • Här arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och annan administrativ personal. 

  Eftersom Södersjukhuset är ett utbildningssjukhus kan du möta olika studerande hos oss.

  För att göra upplevelsen hos oss mindre orolig och lättare att förstå har vi genomfört innovationsprojektet Förbättrad patientupplevelse på barnakuten. Vi är jätteglada över att förbättringarna har fått sådan fin respons. Ta del av projektet i den här filmen!

 • Här på akutmottagningen prioriteras de svårast sjuka. Om du söker på barnakuten med ditt barn för ett mindre allvarligt sjukdomstillstånd kan det hända att ni efter bedömning blir hänvisade till närakuten, husläkarmottagningen eller barn- och ungdomsmedicinska mottagningen. 

  Behöver du sjukvårdsrådgivning eller hjälp att hitta rätt i vården – ring 1177 eller gå in på 1177.se. Öppet dygnet runt, alla dagar.

  Vi tillhandahåller ingen mat men en mikrovågsugn samt lättare förtäring finns i en betalautomat. För att minska smittorisken finns inga  leksaker att låna.