Gå till innehåll
X

Dietistmottagningen, barn

Till oss kommer barn och ungdomar som behöver behandling kopplad till kosten. För att komma hit behöver du en remiss från läkare.

Telefonnummer:
08-616 40 17
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss:
  Våning: 0
  Vi finns i Lekterapins lokaler.
 • Om mottagningen

  Vanliga diagnoser hos oss är diabetes, fetma, födoämnesallergi, glutenintolerans/allergi och olika inflammatoriska tarmsjukdomar. En annan orsak kan vara otillfredsställande viktutveckling

  Mötet på mottagningen kan se olika ut beroende på frågeställningen, men målet är alltid att ni ska få hjälp med att genomföra en kostbehandling som innebär att barnet får en välsmakande och näringsriktig kost. Barn under sex år behöver inte följa med på besöket om inte annat anges på kallelsen.

  Som förälder kommer du på ett eller flera besök till mottagningen. Här får du information, råd och anvisningar om hur ditt barns kostbehandling ska gå till. Om barnet är allergiskt mot komjölk blir du erbjuden att delta i gruppbesök. 

  Exempel på det vi berör under mötet är hur man tolkar ingrediensförteckningar, hur man lagar mat med ersättningsprodukter, vilka ersättningsprodukter som finns och hur man sätter ihop en måltidsordning. Vi kanske också ber dig berätta eller skriva ner hur barnet brukar äta för att kunna göra en bedömning av barnets energi- och näringsintag, eller för att kunna få en uppfattning om hur barnet äter och vad det tycker om.

 • Inför besök

  Barn under sex år behöver inte följa med på besöket om inte annat anges i kallelsen.

 • Efter besök

  Om du har några frågor efter och mellan besöken är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Till toppen Pil