Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / BB Sös / BB-avdelning 63, 73 och 85
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

BB-avdelning 63, 73 och 85

Här på BB kan familjen få stöd för att lära känna sitt nyfödda barn, få hjälp med amningsstarten och tid för återhämtning efter förlossningen.

 

Telefonnummer avdelning 63: 08-616 12 63

Telefonnummer avdelning 73: 08-616 12 73

Telefonnummer avdelning 85: 08-616 38 60

 

Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 3
  För att komma till avdelning 63 går du in via huvudentrén till hiss B plan 3. För att komma till avdelning 73 går du in via huvudentrén till hiss A till plan 3. Avdelning 85 ligger på Hjalmar Cederströms gata 5, plan 5, intill den stora sjukhusbyggnaden.
 • Om avdelningen

  Samtliga avdelningar har 16 familjerum.

 • Patient hos oss

  Om du som mamma har behov av läkarhjälp under vistelsen så konsulterar barnmorskan läkare på avdelningen. Ditt barn undersöks före hemgång "från topp till tå" av barnläkare. Hemgång planeras utifrån ert behov och i samråd med er föräldrar. Om allt är normalt och du och ditt barn mår bra är det möjligt att gå hem från BB redan efter 6 timmar. Då planeras uppföljning med både telefonkontakt och återbesök. Vi finns tillgängliga på telefon dygnet runt under första veckan.

  Vid behov erbjuds återbesök på BB-mottagning eller Amningscentrum. Där sjukhuset avslutar tar sedan BVC vid.

 • Besöka avdelningen

  När vi kan säkerställa att allt är bra med dig och barnet, åker ni hem från BB.

  För dig som nyligen fött och för er som blivit föräldrar är det värdefullt att i lugn och ro lära känna ert nyfödda barn. Vi har därför inga öppna besökstider på BB avdelningarna, utan det går bra att träffa besökare utanför avdelningen.

  Syskon är alltid välkomna att besöka er på BB. Det är viktigt för er och andra att barnen som kommer på besök är friska, så att vi förhindrar smittspridning