Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / BB Sös / BB-avdelning 63, 73 och 85
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

BB-avdelning 63, 73 och 85

Här på BB kan familjen få stöd för att lära känna sitt nyfödda barn, få hjälp med amningsstarten och tid för återhämtning efter förlossningen.

Telefonnummer avdelning 63: 08-616 12 63

Telefonnummer avdelning 73: 08-616 12 73

Telefonnummer avdelning 85: 08-616 38 60

Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
  • Hitta hit

Karta över sjukhusområdet Huvudentré
    Entré: Huvudentré
    Hiss: B
    Våning: 3
    För att komma till avdelning 63 går du in via huvudentrén till hiss B plan 3. För att komma till avdelning 73 går du in via huvudentrén till hiss A till plan 3. Avdelning 85 ligger på Hjalmar Cederströms gata 5, plan 5, intill den stora sjukhusbyggnaden.
  • Om avdelningen

Samtliga avdelningar har 16 familjerum.

• Patient hos oss

Om du som mamma har behov av läkarhjälp under vistelsen så konsulterar barnmorskan läkare på avdelningen. Ditt barn undersöks före hemgång "från topp till tå" av barnläkare. Hemgång planeras i samråd med er föräldrar. Ungefärlig vårdtid på BB är 2-3 dygn.

Vid behov erbjuds återbesök på BB-mottagning eller Amningscentrum. Där sjukhuset avslutar tar sedan BVC vid.

• Besöka avdelningen

När vi kan säkerställa att allt är bra med dig och barnet, åker ni hem från BB.

För dig som nyligen fött och för er som blivit föräldrar är det värdefullt att i lugn och ro lära känna ert nyfödda barn. Vi har därför inga öppna besökstider på BB avdelningarna, utan det går bra att träffa besökare utanför avdelningen.

Syskon är alltid välkomna att besöka er på BB. Det är viktigt för er och andra att barnen som kommer på besök är friska, så att vi förhindrar smittspridning