Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / BB Sös / BB-avdelning 63, 73 och 85
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

BB-avdelning 63, 73 och 85

Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
  • Hitta hit

Karta över sjukhusområdet Huvudentré
    Entré: Huvudentré
    Hiss: B
    Våning: 3
    För att komma till avdelning 63 går du in via huvudentrén till hiss B plan 3. För att komma till avdelning 73 går du in via huvudentrén till hiss A till plan 3. Avdelning 85 ligger på Hjalmar Cederströms gata 5, plan 5, intill den stora sjukhusbyggnaden.
  • Om avdelningen

Samtliga avdelningar har 16 familjerum.

• Patient hos oss

Om du som mamma har behov av läkarhjälp under vistelsen så konsulterar barnmorskan läkare på avdelningen. Ditt barn undersöks av barnläkare före hemgång. Om allt är normalt och kriterierna för hemgång är uppfyllda så kan familjen skrivas ut från sjukhuset efter sex timmar. Ibland kan familjer av olika anledningar behöva stanna längre. Hur länge bedömer barnmorskan i samråd med dig under din vistelse på BB. I samband med att ni går hem planeras uppföljning med både telefonkontakt och återbesök. Vi finns tillgängliga på telefon dygnet runt under första veckan. På dagtid ringer ni till BB-mottagningen på 08-123 613 25. Övriga tider ringer ni till den avdelning där du vårdats (se nummer ovan).

Vid behov erbjuds återbesök på BB-mottagning eller Amningscentrum. Där sjukhuset avslutar tar sedan BVC vid.

• Besöka avdelningen

För dig som nyligen fött och för er som blivit föräldrar är det värdefullt att i lugn och ro lära känna ert nyfödda barn. Vi har därför inga öppna besökstider på BB-avdelningarna, utan det går bra att träffa besökare utanför avdelningen.