Gå till innehåll
X

BB-hotellet

Hotell Årstaviken är Södersjukhusets patienthotell som inrymmer en BB-del. Här får du tillbringa den första tiden efter förlossningen tillsammans med din familj.

 

Telefonnummer:
08-616 38 60
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Patienthotellet
  Hiss: E
  Våning: 0
  Årstaviken hotell ligger på Hjalmar Cederströms gata 5, intill den stora sjukhusbyggnaden.
 • Om avdelningen

  Här får familjen återhämta sig efter förlossningen och lära känna ert nyfödda barn. Dessutom får ni hjälp och stöd att komma i gång med amning.

 • Patient hos oss

  Våra barnmorskor är tillgängliga dygnet runt och nås via telefon eller ringknappen i rummet. De kan ge stöd och råd kring amning och föräldraskap. Barnmorskorna ser också till att de medicinska kontrollerna av mor och barn blir utförda.

  En förutsättning för att du ska kunna bo på BB-hotellet är att din graviditet och förlossning har varit relativt normal.

  Måltider och kostnader

  På BB-hotellet bor du i ett eget rum med badrum och tv, och fri Internet. Du bär dina egna kläder och äter måltiderna i restaurangen. I receptionen finns enklare kioskvaror till försäljning. Som inskriven på BB SÖS betalar mamman ordinarie slutenvårdsavgift, 100 kr/dygn (2015) inklusive alla måltider. Som medboende är kostnaden 300 kr/dygn inklusive frukost. Helpension är möjligt mot extra kostnad.

  För mer information om hotell Årstaviken: www.norlandiacare.se/arstaviken

 • Besöka avdelningen

  På BB-hotellet kan pappa/partner och syskon eller annan anhörig sova över. 

 • Se film om BB-hotellet

Till toppen Pil