Gå till innehåll
X

Förlossningsavdelning

Här på BB Sös Förlossningsavdelning kan alla kvinnor föda barn, även om det har varit komplikationer under graviditeten.

Telefonnummer:
08-616 26 80
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Förlossningsentré
  Hiss: G
  Våning: 2
  Anmäl dig vid förlossningsentrén på plan 0, Hjalmar Cederströms gata
 • Om avdelningen

  Hos oss kan alla kvinnor föda sina barn, både de som har haft en okomplicerad graviditet och de med komplikationer hos mor eller barn.

 • Patient hos oss

  Det är viktigt för oss att veta om du är på väg hit så att vi kan ta emot dig på bästa sätt. Därför bör du ringa förlossningsavdelningen för att rådgöra med en barnmorska om du tror att din förlossning har startat. Barnmorska finns tillgänglig på telefon dygnet runt.

  Förlossningsavdelningens telefonnummer: 08-616 26 80.

  Även om vi strävar efter att alla som vill ska få plats hos oss när värkarna sätter in, händer det att avdelningen är fullbelagd. Då hjälper vi till med att ordna plats på någon av Stockholms andra förlossningsavdelningar.

  Tänk på att under dagtid kan det vara svårt att hitta parkeringsplats. Om du åker taxi har du rätt till en resa till sjukhus i samband med förlossning och en resa från sjukhus till hemmet. Läs mera på 1177 om rätt till ersättning.

  Det är viktigt att ni ska känna er trygga under er vistelse hos oss, att ni får en bra upplevelse och en säker förlossning. Under förlossningen finns barnmorskor, undersköterskor och läkare som arbetar i team runt dig som ska föda barn. Dygnet runt finns också barnläkare tillgängliga på avdelningen.

  Saker som är bra att ta med sig till förlossningen:

  • Legitimation
  • Mjuka kläder att ha efter förlossningen.
  • Barnkläder. Ni får låna kläder till barnet så länge ni är hos oss, men ta med egna till hemgången.
  • Hygienartiklar och ombyten till både dig och din partner eller anhörig.
  • Bindor. Finns här, men ta med egna om du vill ha mindre storlek.
  • Kamera
  • Mobiltelefon och laddare
  • Mat och dryck till partnern/anhörig. Kylskåp och micro finns.
  • Inneskor eller tofflor till er båda.
  • Amningsbehå. Kan vara skönt att ha dagarna efter förlossningen
  • Vetekudde eller värmeflaska
  • TENS-apparat om du önskar den smärtlindringsformen

   

  På sidan Föda på BB Sös?  kan du läsa mer om hur förlossningen vanligen startar och vad som händer den första tiden när barnet är fött. Här hittar du också information om våra öppna föreläsningar.     

   

 • Att föda i vatten - vill du delta i studie?

  Vattenfödslar förekommer i stora delar av världen, men används sällan i Sverige. För att ta reda på mer och för att sprida kunskap, pågår nu en studie om att föda barn i vatten, på förlossningsavdelningen BB Sös.

  Studien bedrivs av doktoranden Hanna Ulfsdóttir, barnmorska och högskoleadjunkt, via Karolinska Institutet med syfte att undersöka hur kvinnor som föder i vatten upplever sin förlossning och hur kvinnor och deras barn mår efteråt.

  Vill du delta i studien?
  Om du är intresserad av att delta i studien och föda barn i vatten, berättar du det när du kommer in till oss för att föda. Du kan även bli tillfrågad av vår personal när du kommer in. För att förlossningen ska kunna genomföras i vatten måste din graviditet ha varit normal och ditt förlossningsförlopp ska fortgå utan avvikelser från det normala.

  För mer information, kontakta ansvariga för studien: chefbarnmorska  lise.jonstrup-ramos@sll.se eller studieansvarig hanna.ulfsdottir@shh.se

  Vad innebär det att vara med i studien?
  När du kommer in till förlossningen blir du som födande tillfrågad om du är intresserad av att delta i studien och deltagandet är självklart frivilligt. Även du som inte vill föda i vatten kan delta i studiens referensgrupp. Alla som deltar i studien kommer att få fylla i en webbenkät några veckor efter förlossningen. Enkäten mäter upplevelsen av din förlossning. Dessutom kommer information från din journal att inhämtas. All information avidentifieras och hanteras enligt personuppgiftslagen, studien har etiskt godkännande.

  Huvudhandledare: Susanne Georgsson, professor Sophiahemmets Högskola och Karolinska Institutet
  Bihandledare: Sissel Saltvedt, leg läk, med Dr. Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset. 

   

Till toppen Pil