Gå till innehåll
X

Endometriosteamet

Vi utreder och behandlar kvinnor med endometrios.

Telefonnummer för tidsbokning till gynekologmottagningen: 08-616 27 00

Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Om mottagningen

  Endometrios kan påverka en kvinna på många olika sätt. Vårt endometriosteam består därför av flera specialister i gynekologi, kolorektalkirurg (tarmkirurg), urolog, anestesiolog (smärtläkare), psykolog på smärtmottagningen, radiolog (röntgenläkare),  barnmorska på gynmottagningen samt sjuksköterska på gynavdelningen. Vi har tillsammans regelbundna möten där vi diskuterar och planerar för hur vi kan ta hand om varje patient på bästa sätt.

  Vad du kan få hjälp med

  Vi utför samoperationer vid avancerad endometrios och erbjuder medicinsk behandling enligt senaste forskningsrön.

  På smärtkliniken får du hjälp att prova ut olika smärtlindringsalternativ, det kan vara läkemedel och/eller sensorisk stimulering som Tens (transkutan nervstimulering). Smärtmottagningen har också möjlighet att erbjuda samtal/terapi enskilt eller i grupp för förbättrad livskvalitet och funktion. 

  Kuratorer finns tillgängliga med stödjande samtalskontakter, eftersom sjukdomen ibland kan ha inverkan på sociala relationer, arbetsliv, samliv, sexualliv och fertilitet.

  Vid utredning av endometrios utför vi till exempel magnetkameraundersökning och det kan även behövas utredning av mag-tarmsystemet med koloskopi, eller av urinvägar med cystoskopi. Ultraljud kan även utföras av specialister på Kvinnoklinikens ultraljudsenhet.

  När du går hos oss får du en barnmorska på gynmottagningen som kontaktperson.

   

 • Inför besök

  För nya patienter är det önskvärt med remiss från öppenvårdsgynekolog. Det går också bra med remiss från allmänläkare eller andra vårdgivare, men vi ser helst att du först har fått en bedömning av en öppenvårdsgynekolog.

 • Efter besök

  Om du har några frågor efter besöket kan du ringa vår telefonsvarare på 073-668 16 46 och lämna ditt personnummer så ringer vi upp dig så snart som möjligt. Observera att det numret bara gäller dig som redan är uppknuten till endometriosteamet.

   

Till toppen Pil