Gå till innehåll
X

Hematologisk avdelning 23

Här vårdas och utreds patienter med olika blodsjukdomar samt patienter med akuta allmänmedicinska sjukdomar som diabetes, lungsjukdomar och hjärt-och kärlsjukdomar.

Telefonnummer till avdelningen:
08-616 12 23 

Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: D
  Våning: 3
  Gå in genom sjukhusets huvudentre. Passera informationsdisken och gå rakt fram, ta sedan höger till hiss D, åk till plan 3.
 • Om avdelningen

  Vi har två olika inriktningar: Hematologi och Koagulation. Vi vårdar och utreder patienter med elakartade blodsjukdomar som exempelvis myelom, olika former av leukemier och lymfom

  Vi tar även hand om patienter med icke elakartade blodsjukdomar, exempelvis olika former av blodbrist, blodproppar och ökad blödningsbenägenhet.

  På avdelningen vårdas även patienter med akuta allmänna internmedicinska sjukdomar såsom diabetes, lungsjukdomar och hjärt-och kärlsjukdomar.

  På avdelningen finns 24 vårdplatser och majoriteten av de patienter som läggs in på avdelningen kommer via akuten. 

  Majoriteten av våra patienter behandlas sedan på vår dagvårdsavdelning eller mottagning.

 • Patient hos oss

  Södersjukhuset har en omfattande utbildningsverksamhet. Det innebär att du som patient kan komma att möta vårdpersonal under utbildning som arbetar tillsammans med en erfaren handledare.

 • Besöka avdelningen

  Vi har besökstid alla dagar kl. 14.00-19.00 

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.

Till toppen Pil