Gå till innehåll
X

Hjärtavdelning 31

Här utreds och behandlas patienter med hjärtsjukdom, med särskilt fokus på olika rubbningar i hjärtrytmen, så kallade arytmier.

Telefonnummer:
08-616 12 31
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: D
  Våning: 1
  Gå via huvudentrén och tag hiss D till plan 1.
 • Om avdelningen

  Vi har 18 vårdplatser och medelvårdtiden är ca 3 dygn. Vi är specialiserade främst på arytmier och använder oss av avancerad hjärtövervakning.

  De vanligaste undersökningarna är ultraljud på hjärtat, arbetsprov och kranskärlsröntgen. Du som har fått en pacemaker eller har behov av det, vårdas här. 

  Ett par vårdplatser nyttjas av Stockholm Arytmia Center som utför ablationer.

  Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor med särskild utbildning inom hjärtmedicin.

  Sjukgymnast och kurator finns tillgängliga på avdelningen.

 • Patient hos oss

  När vi utreder dina hjärtbesvär använder vi oss av kontinuerlig hjärtövervakning för hjärtrytm och EKG, samt blodprovstagning. Om det bedöms nödvändigt kan du även utredas med ultraljud, arbetsprov eller kranskärlsröntgen.

  Vid utskrivning har vi ett utskrivningssamtal där vi går igenom din vårdtid. Skriv gärna ner dina funderingar och frågor och ta upp dessa med oss under utskrivningssamtalet. Du får även ett skriftligt utskrivningsmeddelande med en läkemedelsberättelse. Om det krävs återbesök kommer vi att informera om det. Vid behov diskuterar vi även sjukskrivning. 
  Närstående är välkomna att vara med under utskrivningssamtalet.

  Har du haft en hjärtinfarkt eller gjort ballongvidgning av kranskärl (PCI) följs du vanligtvis upp inom ett par veckor genom ett återbesök till någon av våra sjuksköterskor på kranskärlsmottagningen och senare till läkare på hjärtmottagningen. Har du fått en pacemaker så får du uppföljning via pacemakermottagningen.

 • Besöka avdelningen

  Vi har fria besökstider alla dagar. Är det många anhöriga på en gång så önskar vi att ni respekterar medpatienter och går ner till avdelningens dagrum för att inte störa. 

  Mobiltelefon får du använda men på ljudlöst.

  Undivik starkt doftande blommor och parfym.

  Ringer du för att få information om en anhörig är vi tacksamma om du ringer efter kl. 12.00 eftersom avdelningsarbetet är som intensivast på förmiddagen och ronden genomförs mellan kl. 9.00 och 12.00.

   

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.

Till toppen Pil