Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / Hjärtavdelning 51
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Hjärtavdelning 51

Här utreds och behandlas patienter med hjärtinfarkt och andra kardiologiska sjukdomar.

 

 

 

 

Telefonnummer:
08-123 61 251

Alla som besöker Södersjukhuset, både patienter och medföljare, ska bära munskydd under hela vistelsen.

Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 1
  Gå via huvudentrén till Hiss B. Avdelningen ligger på plan 1.
 • Om avdelningen

  Vi är specialiserade på patienter med hjärtinfarkt, kärlkramp och andra ischemiska hjärtsjukdomar och använder oss av hjärtövervakning.

  De vanligaste undersökningarna är ultraljud på hjärtat, arbetsprov och kranskärlsröntgen. Du som har fått en pacemaker eller har behov av det, vårdas också här.

  Vi arbetar personcentrerat och vårdteamet består av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor med stöd av fysioterapeuter och kurator.

   

 • Patient hos oss

   

  När vi utreder dina hjärtbesvär använder vi oss av kontinuerlig hjärtövervakning för hjärtrytm och EKG, samt blodprovstagning. Om det bedöms nödvändigt kan du även utredas med ultraljud, arbetsprov eller kranskärlsröntgen.

  Vid utskrivning har vi ett utskrivningssamtal där vi går igenom din vårdtid. Skriv gärna ner dina funderingar och frågor och ta upp dessa med oss under utskrivningssamtalet. Vid hemgång får du ett skriftligt utskrivningsmeddelande med läkemedelsberättelse. Om det krävs återbesök kommer vi att informera om det. Vid behov diskuterar vi även sjukskrivning.

  Närstående är välkomna att vara med under utskrivningssamtalet.

  Har du haft en hjärtinfarkt eller genomgått ballongvidgning av kranskärl (PCI) följs du vanligtvis upp inom ett par veckor genom ett återbesök till någon av våra sjuksköterskor på kranskärlsmottagningen och senare till läkare på hjärtmottagningen. Har du fått en pacemaker sker uppföljningen via pacemakermottagningen.

  Södersjukhuset har ett utbildningsuppdrag vilket medför att det förekommer studenter/elever i vårdteamet.

   Som patient hos oss deltar du i våra kvalitetsregister för att hjälpa oss att förbättra vården.

  Du kan läsa din journal via 1177 Vårdguidens E-tjänster. Du kan också beställa din journal via Journalservice Södersjukhuset.

 • Besöka avdelningen

  Vi har fria besökstider alla dagar. Är det många närstående på en gång så önskar vi att ni respekterar medpatienter och går ner till avdelningens dagrum.

   Mobiltelefon får du använda men på ljudlöst.

  Undvik starkt doftande blommor och parfym.

  Ringer du för att få information om en anhörig är vi tacksamma om du ringer efter kl. 12.00 eftersom avdelningsarbetet är som intensivast på förmiddagen.

   

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.