Gå till innehåll
X

Hjärtavdelning 52

Här utreds och behandlas patienter med hjärtsvikt och andra kardiologiska sjukdomar.

Telefontid: Vardagar kl. 7-16

Telefonnummer:
08-616 12 52
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Om avdelningen

  Vi har möjlighet att observera patienter med avancerad hjärtövervakningsutrustning. De vanligaste undersökningarna är ultraljud på hjärtat, arbetsprov samt kranskärlsröntgen. Vårdtiden är i genomsnitt 3 dygn.

  Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor med särskild utbildning inom hjärtmedicin. Sjukgymnast och kurator finns också tillgängliga på avdelningarna.

  Våra patienter kommer oftast hit från akutmottagningen men de kan också komma från en annan avdelning på sjukhuset.

  Vi har även en hjärtdagvårdsenhet för patienter med hjärtsvikt som bemannas av sjuksköterskor och läkare som är specialiserade inom hjärtsvikt.

 • Patient hos oss

  För att utreda dina hjärtbesvär använder vi oss av kontinuerlig hjärtövervakning för hjärtrytm och EKG, samt blodprovstagning. I vissa fall utförs även ultraljud, arbetsprov eller kranskärlsröntgen.

  Vid utskrivning har vi ett utskrivningssamtal där vi går igenom din vårdtid. Du får även en aktuell läkemedelslista och information om återbesök om det är aktuellt. Vid behov diskuterar vi även sjukskrivning. Skriv gärna ner funderingar och frågor, så att du kan fråga om detta vid utskrivningssamtalet. Närstående är välkomna att vara med.

  Har du haft en hjärtinfarkt eller gjort ballongvidgning av kranskärl (PCI) följer vi vanligtvis upp inom ett par veckor med ett återbesök till någon av våra sjuksköterskor på kranskärlsmottagningen och senare till läkare på hjärtmottagningen.

 • Besöka avdelningen

  Vi har fria besökstider alla dagar. Meddela expeditionen eller någon i personalen att du är här.

  Det går bra att använda mobiltelefon men sätt den gärna på ljudlös. Undvik starkt doftande blommor.

  Om du har frågor om en anhörig går det bra att ringa oss. Vi har en koordinator som svarar på alla inkommande samtal måndag-fredag mellan kl. 07.00-16.00. Koordinatorn vidarekopplar till den sjuksköterska som har hand om din anhörig. Om ansvarig sjuksköterska är upptagen tar vi gärna ett meddelande så kan han eller hon ringa upp vid ett senare tillfälle under dagen. 

  Ring gärna efter kl. 12.00 eftersom avdelningsarbetet är som intensivast på förmiddagen och ronden genomförs oftast kl 9.00-12.00.

Till toppen Pil