Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / Kirurgavdelning 57
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Kirurgavdelning 57

Här vårdas kärl-, allmän- och bröstkirurgiska patienter före och efter operation.

Telefonnummer:
08-123 61 257
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Om avdelningen

  Här finns 24 sängplatser för patienter som behöver behandling av kärl -, bröst- och allmänkirurgiska åkommor.

  Vi som arbetar på avdelningen är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut/sjukgymnast, medicinsk sekreterare samt köksassistenter.

   

 • Patient hos oss

  Det är viktigt att du följer våra anvisningar inför operationen.

  Vi har ett högt tempo med korta vårdtider, vilket betyder att det är en stor genomströmning av patienter. Det kan ibland leda till att män och kvinnor delar rum. Om det inte passar gör vi allt vi kan för att tillmötesgå dina önskemål.

  Det går bra att använda mobiltelefon på avdelningen och vi ser helst att du så långt det är möjligt själv sköter all kommunikation med dina närstående. Sjukhuset erbjuder fri wi-fi.

  Ta med dig toalettsaker och tofflor/skor. Du får gärna ha privata kläder, men de kan tyvärr inte tvättas på avdelningen. Du kan ta med dig de läkemedel du använder, men rådgör med ansvarig sjuksköterska om du ska sköta medicinering själv.

  För god återhämtning är det viktigt att du så tidigt som möjligt kommer upp och rör på dig.

  Rond med läkare sker vid din säng en till två gånger per dag på vardagar. På helgerna en gång per dag.

  Utskrivning sker även på helger. Om du inte kan använda kommunala färdmedel när du ska åka hem, är det bra om du kan be någon närstående att hämta dig. I speciella fall kan en läkare bevilja sjukresa. 

 • Besöka avdelningen

  Besökstider
  Vardagar: 10-19
  Helger: 13-19

  Avdelningens expedition är bemannad under kontorstid på vardagar. Vi rekommenderar att ni inte är för många besökare samtidigt hos patienten. Blommor är välkomna om de inte doftar. Södersjukhuset är ett rökfritt sjukhus och rökning kan bara ske på anvisade platser utanför byggnaden. Vi har ett allrum med TV, där det går bra att umgås. Där finns även ett kylskåp samt en mikrovågsugn.

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.