Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / Kirurgavdelning 67
Besöksregler på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 gäller särskilda regler för besök på Södersjukhuset. Läs mer.

Kirurgavdelning 67

Här vårdas patienter med sjukdomar i mag- och tarmkanalen före och efter operation.

Telefonnummer:
08-123 61 267
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 7
  Gå via huvudentrén till Hiss B, plan 7.
 • Om avdelningen

  Här vårdas patienter med sjukdomar i mag- och tarmkanalen, till exempel tarmcancer, inflammatoriska tarmsjukdomar, inflammerade tarmfickor, fistlar och vissa funktionella tarmbesvär.

  Avdelningen har 18 vårdplatser fördelade på både enkelrum och fyrbäddsrum. På vår avdelning tar vi både emot dig som kommer från akutmottagningen och dig som skall genomgå en planerad operation.

  Vi som arbetar här består av undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Dessutom har vi ett nära samarbete med stomiterapeut, sjukgymnast, dietist, kurator och kontaktsjuksköterskor. På avdelningen har vi måltidsansvariga som ansvarar för köket.

  Södersjukhuset är ett undervisningssjukhus, vilket innebär att du som patient kan komma att möta studenter inom alla yrkeskategorier.

 • Patient hos oss

  Ta med legitimation, inneskor samt hygienartiklar när du kommer till oss. Ta inte med egna läkemedel till avdelningen, det får du av ansvarig sjuksköterska. Undantaget är inhalationer, hudkrämer och ögondroppar. Lämna gärna värdesaker hemma.

  Vi arbetar efter ERAS-konceptet (Enhanced Recovery After Surgery) i syfte att förbättra återhämtningen och minska risken för komplikationer efter en stor operation. Det innebär att du ska få ordentlig information före operationen, vara väl smärtlindrad, inta mat och dryck direkt efter operationen och att du skall vara uppe och röra på dig så mycket som möjligt.

  Vi har ett patientkök där det serveras frukost, lunch och middag som du hämtar själv. Samtliga måltider intas i vårt dagrum. Mellan måltiderna finns det tillgång till mellanmål, kaffe/te, näringsdrycker och smoothies.

  Ronden sker dagligen mellan 8:30 – 9:30. Under ronden får du träffa ansvarig läkare som går igenom prov- och undersökningsresultat och din fortsatta vård. Du som patient informerar själv dina närstående i den mån det är möjligt. Vi ber anhöriga som har patientförfrågningar att ringa efter kl 11.00 då vi har rondat färdigt. 

  Du skrivs vanligen ut från avdelningen före lunch. Inför din hemgång har du ett utskrivningssamtal med läkare där ni går igenom din vårdtid. Du får då ett utskrivningsmeddelande med uppdaterad läkemedelslista, recept och eventuellt sjukskrivningsintyg. Närstående är välkomna att delta under samtalet. 

  Det är viktigt att du följer våra hygienrutiner och använder handsprit.

  Gratis Wi-Fi finns på hela SöS. I dagrummet finns en gemensam TV. Mobiltelefon är tillåtet.

 • Besöka avdelningen

  Våra besökstider är 13-19 alla dagar. Vid besök utanför dessa tider hänvisar vi till dagrummet eller övriga gemensamhetsutrymmen på sjukhuset.

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.