Gå till innehåll
X

MIVA/HIA

Här vårdas patienter med livshotande neurologiska, hjärt-, kärl- och lungsjukdomar som kräver övervakning och avancerade behandlingar.

Direktnummer till patientsalarna
Sal 1–2: 08-616 30 61
Sal 11–12: 08-616 30 50
Sal 13–14: 08-616 30 51

 

 

Telefonnummer:
08-616 30 60
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: G
  Våning: 1
  Gå via huvudentrén till hiss G och åk till plan 1.
 • Om avdelningen

  De vanligaste diagnoserna hos oss är hjärtinfarkt, infektioner och svåra förgiftningar. Det bedrivs ofta akuta medicinska utredningar.

  Avdelningen är utrustad med högteknologisk medicinsk apparatur för att kunna övervaka och ge avancerad behandling till patienter på ett noggrant och säkert sätt. 

  Vi som arbetar på MIVA/HIA är läkare, intensivvårdssjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster och kuratorer.

   

 • Patient hos oss

  Om vårdtiden blir mer än en vecka så kommer patientens anhöriga att erbjudas att delta i en vårdkonferens där vårdpersonal och vårdgivare diskuterar patientens tillstånd. Det finns möjlighet att få kontakt med präst och tolk, det är bara att fråga sjuksköterskan.

 • Besöka avdelningen

  Vi har inga bestämda besökstider utan besök sker efter överenskommelse med sjuksköterska på salen. Om ni är många är det lämpligt att begränsa antalet besökande i rummet av utrymmesskäl.

  Det finns två anhörigrum på avdelningen. Ett på MIVA där det finns mikrovågsugn och ett på HIA där det finns automat för varma drycker och TV. Det finns ett övernattningsrum där det finns möjlighet för 2 personer att vila. Det finns även ett patienthotell vid sjukhuset där vi kan bistå med att boka hotellrum. Det finns restauranger på sjukhuset.

  Vi har gratis WiFi för besökande.

  Inne på patientsal är det inte tillåtet att ha mobiltelefonen påslagen. Risk finns att den kan störa den medicinsktekniska apparaturen. Det går bra att använda mobiltelefon utanför rummet. Fotografering är förbjuden på avdelningen.

  Det finns personal dygnet runt och det finns alltid möjlighet att samtala och fråga om din anhöriga.

 • Fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en fysioterapeut. Fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar samt bedömer ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.

 • Aktuellt

Till toppen Pil