Gå till innehåll
X

Onkologisk vårdavdelning 21

Här vårdas patienter med tumörer i bröst, mage/tarm, prostata och urinblåsa.

 

Telefonnummer:
08-616 12 2108-616 47 42
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: D
  Våning: 1
  Från huvudentrén följer du skyltarna till hiss D på samma plan. Ta hissen till plan 1.
 • Om avdelningen

  På avdelning 21 arbetar vi i ett multiprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, avdelningsassistenter, kurator, dietist, fysio- och arbetsterapeuter samt sekreterare.

  Flertalet av patienterna kommer till avdelningen för cytostatikabehandling, punktioner, biverkningar efter behandling, utredning av sjukdom samt på grund av försämring av sin sjukdom. 

  Vanliga symtom eller omvårdnadsbehov kan vara smärta, nutritionssvårigheter, blodtransfusioner, infektionsbehandlingar eller palliativ vård i livets slutskede.

 • Patient hos oss

  Det går bra att använda din mobiltelefon hos oss, men sätt den gärna på ljudlöst läge och visa hänsyn mot dina medpatienter.

  Vill du använda internet under din vistelse så går det bra att logga in på Södersjukhusets gästnätverk.

  Vänligen respektera att vissa individer kan vara känsliga för starka dofter genom att inte använda parfym under din tid på avdelningen.

 • Besöka avdelningen

  Närstående är välkomna att besöka patienter på avdelningen. Med hänsyn till medpatienter är det, om det är möjligt, önskvärt att begränsa antalet besökare till tre personer.

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång. 

Till toppen Pil