Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Avdelningar & mottagningar / Ortopedavdelning 17

Ortopedavdelning 17

Här vårdas patienter med planerad ortopedisk kirurgi. 

Telefonnummer:
08-616 12 35
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: N
  Våning: 7
  Gå via huvudentrén till hiss N och åk till plan 7.
 • Om avdelningen

  Här vårdas företrädesvis patienter som kommer in via remiss och som ska genomgå ledproteskirurgi, ryggkirurgi eller axelkirurgi.

 • Patient hos oss

  Innan du kommer till oss får du en kallelse till Ortopedmottagningen där du får träffa en ortopedläkare som avgör om du ska opereras eller ej. 

  En till två veckor före operationsdagen får du en kallelse till inskrivningsmottagningen här på ortopedavdelning 17 där du träffar sjuksköterska, narkosläkare, arbetsterapeut och fysioterapeut. Patienter med rygg- och axelproblem träffar även ortopedläkare.

  I kallelsen finns skriftlig information om blodprover och inloggningsuppgifter för hälsodeklarationen som görs på nätet.

  Vid inskrivningen får du veta vilken tid du är välkommen till avdelningen och planerad dag för hemgång.

  När du sedan läggs in på vårdavdelningen träffar du ett vårdteam bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. De kommer att stötta dig under din vård- och rehabiliteringstid på avdelningen.

  Här kan du läsa mer om hur du förbereder dig inför operation.

  Ortopedavdelning 17 är en klinisk utbildningsavdelning. Du kommer därför att möta studenter från sjuksköterskeutbildning, läkarutbildning, arbetsterapeututbildning och fysioterapeututbildning. Alla studenter handleds av handledare inom sin profession.

   

 • Besöka avdelningen

  Besökstiden är klockan 14.00-19.00, alla dagar i veckan.

  Tänk på att det kan finnas allergiska patienter – undvik stark parfym och blommor med stark doft.

  En del patienter har pågående infektioner som inte är direkt kopplade till de ortopediska skadorna. Dessa patienter har ofta en skylt hängande på dörren till vårdsalen där det står att du ska kontakta personal innan du kan gå in.

 • Arbetsterapeuter och fysioterapeuter

  Utifrån behovsbedömning kan du som inneliggande patient få träffa en arbetsterapeut och/eller en fysioterapeut.

  Arbetsterapeuten hjälper dig med att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga medan fysioterapeuten hjälper dig med att förebygga, undersöka och behandla funktionspåverkningar. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten bedömer också ditt behov av hjälpmedel inför hemgång.

Din ortopedoperation

Här kan du läsa mer om de olika stegen du som patient kommer genomgå när du ska utföra en ortopedoperation.