Gå till innehåll
X

Urologisk vårdavdelning 65

Här vårdas och opereras patienter med sjukdomar i urinvägar och det manliga könsorganet.

Telefonnummer:
08-616 12 65
Kontakta 1177 Vårdguiden dygnet runt för rådgivning om vart du ska vända dig.
 • Hitta hit

  karta Kartmarkör
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 5
  Gå in via huvudentrén till hiss B och åk till våning 5.
 • Om avdelningen

  Urologisk vårdavdelning 65 är en akutvårdsavdelning med urologi som specialitet. Vi vårdar patienter som kommer till oss för en planerad operation, men behandlar även patienter som kommer via akutmottagningen.

  Vi som arbetar på avdelningen är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och sjukgymnaster. Vi samarbetar även med kurator och kontaktsjuksköterskor från urologmottagningen.

 • Patient hos oss

  Du som kommer till oss för en planerad operation anmäler dig i vår reception för att sedan bli tilldelad en sängplats. Det kan hända att du först får sitta ner en stund i vårt dagrum.

  Du kan låna kläder på avdelningen men du bör ha med dig egna toalettsaker, tofflor samt morgonrock. En liten radio med tillhörande hörlurar kan också vara bra eftersom avdelningen bara förfogar över ett mindre antal. Lämna värdesaker och smycken hemma. Ta med dig giltig fotolegitimation och tillräckligt med pengar så att du kan lösa ut mediciner inför hemresan. Under din vistelse på vårdavdelningen har du tillgång till en låsbar garderob. Du ansvarar själv för nyckeln till den och för innehållet. Vid sängen finns det ett bord och läslampa. Flertalet av enkelrummen har tillgång till egen dusch och toalett. För övriga patienter finns toaletter och dusch att tillgå i korridorerna på avdelningen.

  Det är tillåtet att ha med och använda mobiltelefon fram till kl. 21.00 på kvällarna. Det finns också möjlighet att koppla upp din dator mot det trådlösa nätverket. Böcker finns att låna, både i avdelningens dagrum och på biblioteket. Du kan även låna DVD-filmer med tillhörande DVD-spelare och hörlurar. Det finns ett dagrum där du kan inta alla måltider, umgås med anhöriga och titta på TV. 

  Måndag till fredag rondar vi mellan kl. 09.00-11.00, något senare under helgen. Anhöriga får gärna kontakta oss efter ronden på telefonnummer 08-616 12 65.

  På avdelningen förekommer olika kategorier av studenter. Det innebär att du kanske träffar blivande sjuksköterskor, läkare eller undersköterskor under utbildning.

 • Besöka avdelningen

  Våra besökstider är kl. 14.00-19.00 alla dagar.

Till toppen Pil