Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Avdelning 64, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Avdelning 64, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Avdelning 64 är en akutvårdsavdelning där barn och ungdomar mellan 0 och 18 år vårdas. 
Vanliga diagnoser är olika typer av infektioner, andningssvårigheter, kramper och blindtarmsinflammation.

Telefonnummer:
08-616 12 64
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Hitta hit

  Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: B
  Våning: 4
  Hiss B, plan 4
 • Om avdelningen

  Vi arbetar tillsammans i team som består av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och måltidsansvariga. Knutna till avdelningen är också medicinska sekreterare, kuratorer, dietister, lekterapeuter och sjukgymnaster.

  Eftersom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är ett utbildningssjukhus är det vanligt förekommande med studenter på avdelningen. 

 • Patient hos oss

  Inför ditt besök hos oss 

  Förbered er gärna inför vistelsen vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset genom att gå in på Björnwebben som är till för barn, ungdomar och föräldrar som ska besöka Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Där ser du hur några av de vanligaste undersökningarna går till och hur det ser ut på de olika avdelningarna och mottagningarna.

  På avdelningen

  När ditt barn vårdas på avdelning 64 ska alltid en förälder/närstående vara med. På grund av brandsäkerhet och patientsäkerhet kan endast en förälder/närstående sova kvar på avdelningen i en patientsäng/sovfåtölj. 

  Avdelningen har 13 enkelrum och ett rum där två patienter kan vårdas samtidigt. Några rum har egen dusch och toalett. Övriga rum har delad dusch och toalett. 

  På grund av infektionsrisk är det vanligt att barn och föräldrar/närstående får stanna på sitt rum under hela vistelsen. Det finns möjlighet att låna leksaker, böcker och annan förströelse för att underlätta sjukhusvistelsen.

  Rond sker dagligen, vanligtvis under förmiddagen. Hemgång/utskrivning kan ske under hela dygnet, även nattetid. 

  I varje patientrum finns en informationspärm där det finns möjlighet att läsa mer om hur det är att vårdas på avdelning 64.

   

 • Besöka avdelningen

  Avdelningen har besökstider mellan kl. 08.00 och kl. 21.00.