Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Farstamottagningen
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Farstamottagningen

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Farstamottagningen är en medicinsk specialistmottagning för barn och ungdomar 0-18 år. Våra patienter kommer framför allt från Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Skarpnäck och Södermalm. Vi finns i läkarhuset i Farsta Centrum.

_________________________________________________________________________________

Telefonnummer:
08-616 52 60
Telefontider:
måndag - torsdag: 08:00 - 09:00
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Om mottagningen

  Här utreds och behandlas barn med tillfälliga och kroniska sjukdomstillstånd såsom exempelvis allergi, astma, sängvätning, tarmsjukdomar, urinvägssjukdomar, tillväxtrubbning, övervikt och huvudvärk.

  Sjuka barn under ett års ålder med akuta besvär tas emot i begränsad omfattning och då alltid efter telefonkontakt. Barn över ett år med akuta besvär hänvisas i första hand till sin vårdcentral.

  Vi som arbetar på mottagningen är specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin, barnsjuksköterskor, medicinska sekreterare och psykologer.

 • Inför besök

  Välkommen att kontakta oss antingen på telefon 08 - 616 52 60, via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via remiss från annan vårdgivare. 

 • Efter besök

  Om du har frågor efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss på telefon 08 - 616 52 60 eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.