Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Fyren

Fyren

Fyren är en så kallad Första linjen-mottagning för barn och unga med psykisk ohälsa. Vi erbjuder kortare individuella kontakter till barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år, och deras föräldrar.

Alla besök på mottagningen är kostnadsfria. Ingen remiss behövs. Vi finns på Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Nacka, på Nacka närsjukhus.

Telefonnummer:
0725 - 69 43 19

Fyren finns i samma lokaler som Sachsska barn- och ungdomsmottagning på Nacka Närsjukhus.

Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Om mottagningen

  På Fyren kan du som är barn eller ungdom träffa psykolog för stöd, råd och behandling om du är orolig, arg, känner dig ledsen eller stressad. Du kan också komma till oss om du ofta har magont eller huvudvärk. Du kan ha ont i kroppen utan att sjukvården har funnit någon somatisk förklaring.

  Du som är förälder kan också komma till oss om du är orolig för ditt barn. Hos oss är inga problem för små. Du som förälder kan också få komma för stöd i föräldrarollen.

  Här kan du läsa mer om vilket uppdrag vi har inom Första linjen.

  Här kan du se en film om att gå till första linjens mottagning.

   

 • Inför besök

  För att komma till oss kan ni ringa och boka tid. Ni kan också komma genom remiss från läkare, psykolog, kurator eller annan profession.

  Alla kontakter på mottagningen inleds med ett bedömningssamtal där vi tillsammans kartlägger hur situationen ser ut och vad ni vill ha hjälp med. Vid första samtalet ser vi gärna att föräldern/föräldrarna kommer själva. Ungdomar över 16 år kan komma själva på det första samtalet efter överenskommelse med vårdnadshavare. 

  Om det visar sig att andra resurser behövs för att reda ut problemen får ni hjälp att komma vidare till rätt ställe. 

 • Efter besök

  Vi kan erbjuda stöd under kortare tid. Vi gör också en individuell bedömning om hur ni går vidare. Om liknande eller någon annan problematik uppstår efter att vi har avslutat våra samtal så är ni välkomna att höra av er igen och återuppta kontakten.