Hoppa till huvudinnehållet

Kuratorsmottagningen, barn och ungdomar

Våra kuratorer finns till för hela familjen när ett barn blir sjukt. Föräldrar kan komma i kontakt med oss via remiss från läkare eller direkt via sjukvårdspersonalen.

Telefonnummer:
08-123 64 000
 • Karta över sjukhusområdet Huvudentré
  Entré: Huvudentré
  Hiss: G
  Våning: 0
  Kuratorerna är placerade på olika ställen. Vid besök så anmäler du dig i kassan vid Sachsska barn- och ungdom på Plan 0. Ingång bredvid hiss G. De lotsar dig sedan vidare till den kurator du skall träffa.
 • När ett barn blir sjukt, drabbas av olycksfall eller är för tidigt född påverkas hela familjens livssituation. Du kan vända dig till kuratorn för att få stöd och hjälp i att klara de påfrestningar som uppstår. Vårt mål är att hela familjen ska må så bra som möjligt under barnets sjukdoms- och behandlingstid. 

  Vi erbjuder samtal utifrån barnets och familjens behov i samråd med föräldrarna. Kanske behöver någon familjemedlem extra stöd? Föräldrar kanske behöver få möjlighet att samtala utan barn? Det sjuka barnet eller syskon kan också behöva tala med någon vuxen utanför familjen. 

  Vi erbjuder också samtal vid kris och sorg.

  Kuratorerna kan även ge information kring samhällets övriga resurser, om vilken hjälp som finns att få och vart du kan vända dig.

  Vi som arbetar här

  Alla kuratorer har en socionomutbildning som grund och Sachsska barn- och ungdomssjukhuset har som krav att alla kuratorer även har aktuell vidareutbildning inom det psykosociala och terapeutiska området samt följer aktuell forskning. 

 • Patienter som har en läkare på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset eller är inlagd på en avdelning har möjlighet att få samtala med våra kuratorer. Du hittar oss på 1177. Det går också bra att fråga personalen på mottagningen/avdelningen om hjälp att få kontakt.

 • Föräldern och barnet eller ungdomen bestämmer tillsammans med kuratorn om ytterligare samtalsbesök ska bokas.