Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Barn & ungdomar / Avdelningar och mottagningar / Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Nackamottagningen
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Sachsskas barn- och ungdomssjukhuset, Nackamottagningen

Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Nacka (f.d. Nacka BUM) har enligt politiskt beslut fått ändrat uppdrag och upphör att vara BUM. Vi heter nu Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Nackamottagningen.

Mottagningen är from 2020-01-01 sjukhusansluten och har ett högspecialiserat uppdrag.

Vi arbetar ofta i team kring barn och ungdomar med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, njursjukdomar och uppfödningsproblem. Vi träffar patienter från 0–18 år.

 

Telefonnummer:
08-718 65 54
Telefontider:
måndag - fredag: 08:00 - 10:00
Kontakta oss via 1177 Vårdguiden
 • Om mottagningen

  Vi som arbetar här är specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer och medicinska sekreterare. Vi har nära samarbete med Nacka Rehabcentrum och Oralmotoriskt centrum.

  På mottagningen finns också ett utredningsteam för utredning av neuropsykiatriska tillstånd. Vi sköter medicinering för ADHD/ADD hos barn och ungdomar som är utredda av vårt utredningsteam.

  Vi har remisskrav och tar huvudsakligen emot remisser från barn och ungdomsläkare. Utredningsteamet tar huvudsakligen emot remisser från BVC och skola.

   

 • Inför besök

 • Efter besök

  Om du har frågor efter ditt besök är du välkommer att kontakta oss på telefon eller via e-tjänsterna på 1177.