Hoppa till huvudinnehållet

Kurator

Våra kuratorer kan genom bearbetande samtal stödja dig och dina närstående vid akut trauma, kris och sorg. Hos kuratorn kan du även få råd, stöd och vägledning i personliga frågor, information om sociallagstiftning, socialförsäkringar med mera.

Vill du träffa en kurator vänd dig till vårdpersonalen där du vårdas eller direkt till klinikens kurator via växeln, telefon 08-123 610 00.

Kuratorer och psykologer på plats i covid-19-vården

För att stötta patienter, närstående och medarbetare i covid-19-vården på Sös har sjukhuset samlat ett 20-tal kuratorer, psykologer och psykoterapeuter till en tillfällig sjukhusgemensam psykosocial resurs. Många av dem ingår i avdelningarnas vårdteam, nära patienterna och deras närstående. Andra finns på sjukhuset för medarbetare eller vårdlag som behöver stöd.

I menyn på sidan www.sodersjukhuset.se/covid-19, under fliken Krisstöd för patienter, närstående och medarbetare, finns det stöd som ges sammanställt. 

I nyheten på sidan www.sodersjukhuset.se/psykosocialt berättar också Magnus Karlsson, bemanningsansvarig för de psykosociala resurserna, och Linda Geupel, samordnande kurator, mer om det psykosociala stödet kring covid-19 på Sös. De vill dessutom passa på att uppmana alla patienter, patienters närstående och medarbetare på Sös som känner behov av stöd - att utnyttja den hjälp som ges.